Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Φρένο μέσω κυρώσεων στο ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2

tags :
ΗΠΑ: Φρένο μέσω κυρώσεων στο ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2
Οι κυρώσεις στο πλαίσιο της National Defence Authorization Act (NDAA) στοχεύουν σε εταιρείες αλλά και σε μεμονωμενα άτομα που μετέχουν στην ολοκλήρωση του έργου
Η ετήσια νομοθετική πράξη για την αμυντική πολιτική των ΗΠΑ που παρουσιάστηκε από τους νομοθέτες αργά την Πέμπτη (3/12) περιλαμβάνει κυρώσεις οι οποίες σύμφωνα με τους υποστηρικτές του νομοσχεδίου θα παρεμποδίσουν να ολοκληρωθεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα της Ρωσίας στην Ευρώπη: τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters στις 4 Νοεμβρίου 2020.
Το έργο για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 ύψους 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με επικεφαλής τη ρωσική κρατική εταιρεία ενέργειας Gazprom στοχεύει στο διπλασιασμό της υπάρχουσας χωρητικότητας του υφιστάμενοι αγωγού και έχει ολοκληρωθεί περισσότερο από 90%.
Σύμφωνα με τη Ρωσία ο αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου κάτω τη Βαλτική Θάλασσα στην Ευρώπη μέσω της Γερμανίας θα αρχίσει να λειτουργεί το επόμενο έτος.

To γεωπολιτικό πλαίσιο

Ωστόσο, από αμερικανικής η κυβέρνηση Trump (και όχι μόνο), η οποία θα ήθελε η Ευρώπη να εξαρτάται από τις μεταφορές αμερικανικού LNG στον αγωγό αντιτίθεται στην κατασκευή του έργου.
Υποστηρίζουν ότι ο αγωγός ο οποίος θα παρακάμψει την Ουκρανία, στερώντας την από τα προσοδοφόρα τέλη διέλευσης, θα ενίσχυε την οικονομική και πολιτική ισχύ της Μόσχας έναντι της Ευρώπης.
Οι κυρώσεις στο πλαίσιο της National Defence Authorization Act (NDAA) στοχεύουν σε εταιρείες και άτομα που παρέχουν βοήθεια στο έργο, συμπεριλαμβανομένης της αναβάθμισης ενός ειδικού πλοίου που απαιτείται για την κατασκευή του αγωγού, την κατασκευή του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται για την κατασκευή του αγωγού και την τις εταιρείες που ασφαλίζουν το έργο.
Η πράξη NDAA αναμένεται να εγκριθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και αμέσως μετά από τη Γερουσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης