Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wozniak (Αpple): Ύστερα από 45 χρόνια νέο ξεκίνημα με «πράσινες» επενδύσεις και blockchain

tags :
Wozniak (Αpple): Ύστερα από 45 χρόνια νέο ξεκίνημα με «πράσινες» επενδύσεις και blockchain
Η Efforce είναι ένα ψηφιακό marketplace για «πράσινες» επενδύσεις και οι αποδόσεις θα δίνονται με τη μορφή tokens
Σε νέο επιχειρηματικό βήμα προχωράει ένας εκ των ιδρυτών της Apple, 45 χρόνια μετά την ίδρυση της τεχνολογικής εταιρείας στο γκαράζ των γονιών του Steve Jobs η οποία ήταν προορισμένη για να γίνει η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNBC.
Ο λόγος για τον Steve Wozniak, του οποίου αυτή τη φορά το επιχειρηματικό εγχείρημα αφορά την «πράσινη» τεχνολογία και αυτήν του blockchain.
Το όνομα της νέας εταιρείας Efforce, η οποία μετά από ένα χρόνο στην αφάνεια, σήμερα αποφάσισε να συστηθεί στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Efforce επί της ουσίας είναι ένα marketplace για χρηματοδότηση σε «πράσινες» βιομηχανικές ή εταιρικές κατασκευές.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «οι επενδυτές μπορούν να συμμετάσχουν σε ενεργειακά αποδοτικά έργα, τα οποία θα τους εξασφαλίζουν αποδόσεις σε μορφή tokens, ενώ οι εταιρείες δύνανται να επωφεληθούν από τις βελτιώσεις αυτές χωρίς κόστος».
Το κρυπτονόμισμα της Efforce με την ονομασία WOZX, παρουσιάσθηκε χθες στην πλατφόρμα για αποκεντρωμένα νομίσματα HBTC, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα λανσαριστεί στην πλατφόρμα Bithumb Global.
Σύμφωνα με τον Wozniak, «η κατανάλωση ενέργειας και οι εκπομπές CO2 παγκοσμίως έχουν αυξηθεί εκθετικά, οδηγώντας στην κλιματική αλλαγή και ακραίες συνέπειες για το περιβάλλον μας.
Μπορούμε να βελτιώσουμε το ενεργειακό μας αποτύπωμα και να μειώσουμε την κατανάλωση ενέργειας χωρίς να αλλάξουμε τις συνήθειές μας. Μπορούμε να σώσουμε το περιβάλλον απλά κάνοντας περισσότερες ενεργειακές βελτιώσεις».
Όπως τόνισε δημιούργησε την Efforce ούτως ώστε «να είναι η πρώτη αποκεντρωμένη πλατφόρμα που θα επιτρέπει σε όλους να συμμετάσχουν και να επωφελούνται οικονομικά από τα έργα ενεργειακής απόδοσης ανά τον κόσμο και να δημιουργούν ουσιαστικές περιβαλλοντικές αλλαγές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης