Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή πτώση του χρυσού στα 1.840,1 δολάρια/ουγγιά - Με θετικό πρόσημο η εβδομάδα με κέρδη 3%

tags :
Οριακή πτώση του χρυσού στα 1.840,1 δολάρια/ουγγιά - Με θετικό πρόσημο η εβδομάδα με κέρδη 3%
Κέρδη 3% για τον χρυσό στην εβδομάδα
Πτωτικά κινήθηκε σήμερα 4/12 ο χρυσός, καθώς οι επενδυτές κατοχύρωσαν μέρος των κερδών των προηγούμενων ημερών, ωστόσο οι προσδοκίες για ένα νέο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης που αναζωπυρώθηκαν αυτήν την εβδομάδα έδωσαν την απαραίτητη ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο ώστε να ολοκληρώσει το πενθήμερο με σημαντικά κέρδη.
Το συμβόλαιο Φεβρουαρίου κατέγραψε πτώση -0,5% στα 1.840,1 δολάρια η ουγγιά.
Ωστόσο, σε επίπεδο εβδομάδας το πολύτιμο μέταλλο κατέγραψε κέρδη της τάξης του 3%, για πρώτη φορά μετά από τρεις εβδομάδες απωλειών, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.
Οι συνομιλίες στο Κογκρέσο επί της προ ημερών διακομματικής πρότασης Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών για ένα πακέτο τόνωσης της οικονομίας ύψους 908 δισ. δολαρίων φαίνεται να σημειώνουν πρόοδο, κάτι που παρείχε στήριξη στις τιμές του χρυσού.
Ελπίδες που ενίσχυσε σήμερα και η δήλωση της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Ν. Pelosi ότι υπάρχει μομέντουμ  στις συνομιλίες σχετικά με το νέο οικονομικό πακέτο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού και ότι η διακομματική πρόταση θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για τις διαπραγματεύσεις.
Η Pelosi και ο ηγέτης της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων Mitch McConnell ελπίζουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία που θα διατηρήσει τη χρηματοδότηση των υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μετά τις 11 Δεκεμβρίου, όταν και πρόκειται να λήξει η χρηματοδότηση.
Πρόσθετη στήριξη παρείχε στο πολύτιμο μέταλλο και η συνεχιζόμενη διολίσθηση του δολαρίου, με το αμερικανικό νόμισμα να έχει υποχωρήσει σε χαμηλό δύο και πλέον μηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης