Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: «Μαύρο» για 5 ημέρες στο κανάλι Haber Turk για κριτική στον Erdogan

Τουρκία: «Μαύρο» για 5 ημέρες στο κανάλι Haber Turk για κριτική στον Erdogan
Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Ali Mahir Basarır σε ζωντανή εκπομπή κατηγόρησε την τουρκική κυβέρνηση για τις στενές σχέσεις με το Κατάρ
«Μαύρο» 5 ημερών επέβαλε το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο της Τουρκίας την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2020 σε ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της Τουρκίας, στο Haber Turk, 6 ημέρες πριν τις μεταρρυθμίσεις που προαναγγέλλει ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan για ευρωπαϊκή πορεία και προστασία της ελευθερίας του λόγου.
Γιατί αποφασίστηκε αυτή η ποινή;
Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Ali Mahir Başarır σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή με πολλούς καλεσμένους κατηγόρησε την τουρκική κυβέρνηση για τις στενές σχέσεις που έχει με το Κατάρ και δήλωσε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πουλήθηκαν στο Κατάρ. 
Αυτός ήταν ο λόγος που έκλεισε το κανάλι για 5 ημέρες και δεν θα μπορεί να μεταδίδει το πρόγραμμα, θα υπάρχει μαύρο και μια κάρτα που θα αναφέρει την ποινή.
Η αντιπολίτευση μιλάει για εκφοβισμό και αναρωτιούνται όλοι στην αντιπολίτευση γιατί έχει επιβληθεί αυτή η ποινή και που είναι η ευρωπαϊκή πορεία που τάζει ο Τούρκος πρόεδρος.
Ο κυβερνητικός εταίρος, Devlet Bahceli λέει ότι είναι ικανοποιημένος από την απόφαση και ότι «είναι σωστή και αποδόθηκε η δικαιοσύνη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης