Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Νέο ράλι και 11 συνεχόμενες ανοδικές – H εβδομάδα στο +6,56%

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Νέο ράλι και 11 συνεχόμενες ανοδικές – H εβδομάδα στο +6,56%
ΑΓΟΡΑ: Δε θέλει να διορθώσει με τίποτα! Και δε μας πειράζει καθόλου. Η τάση είναι ξεκάθαρα ανοδική και πάμε με την τάση και όχι κόντρα. Οι αναλυτές χωρίζονται πλέον σε δύο κατηγορίες. Αυτοί που πιστεύουν πως θα πάει σερί, χωρίς κάποια αξιόλογη διόρθωση και βλέπουν ακόμα και τις 900 μονάδες και σε αυτούς που βλέπουν πως γύρω από τις 800 μονάδες θα πρέπει να δώσει μία καλή διόρθωση.

Θα πούμε πως θεωρούμε λογική μία διόρθωση ακόμα και μέχρι τον εκθετικό των 200 ημερών για το γενικό δείκτη. Όμως οι επενδυτές μπορούν να συνθέσουν τις δύο απόψεις. Και να μείνουν δηλαδή με μετοχές και να παίρνουν σταδιακά μέρος των κερδών που δημιουργούνται και αυτά είναι αξιόλογα σε πολλές περιπτώσεις.

Βλέπουμε επίσης πως η ειδησεογραφία για κάποιες εισηγμένες που αν ήταν άλλες εποχές θα έφερναν κύμα ρευστοποιήσεων, τώρα δημιουργούν αισιοδοξία. Οι τράπεζες ξεχώρισαν και σήμερα και πλέον έχουν άνοδο άνω του 100% από τα χαμηλά τους. Εξαιρετική πορεία και έχει στηρίξει την αγορά.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Δεν ήταν όμως μόνο οι τράπεζες που πήγαν δυνατά υψηλότερα σήμερα. Ξεχώρισε η ΕΧΑΕ (χύσαμε αρκετό μελάνι για αυτή), συνέχισε δυνατά η Motor Oil, ο ΟΠΑΠ, η Μυτιληναίος και πολλές ακόμα. Κανένα παράπονο…

Ο τζίρος και πάλι υψηλός και αφού η αγορά έκανε πάλι μία κίνηση συσσώρευσης και μία μιρκή διόρθωση, οι αγοραστές στις συνέχεια ξεσάλωσαν. Αυτό που ακόμα δεν έχουμε δει, είναι η τάση και το επενδυτικό ενδιαφέρον να πηγαίνει στα μικρομεσαία. Θα γίνει και αυτό λογικά. Δεν μπορεί εκεί οι τιμές να παραμείνουν εξευτελιστικές.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ: Ετοιμαζόμαστε σιγά-σιγά για τις επιλογές του 2021. Περιμένουμε να δούμε δημοσιεύσεις για πορεία τρίτου τριμήνου προκειμένου να κάνουμε τις τελικές μας επιλογές. Θα πούμε πως από τις επιλογές του 2020 είμαστε ευχαριστημένοι, γιατί το τελικό αποτέλεσμα μέχρι σήμερα είναι αρκετά καλύτερο από αυτό της αγοράς.

Και αυτό χωρίς να υπολογίσουμε μερίσματα που έχουν δοθεί ή ακόμα και κάποιες προσθαφαιρέσεις που κάναμε μέσα στη χρονιά. Με την ίδια λογική θα συνεχίσουμε και για το νέο έτος. Ωστόσο, επειδή δεχόμαστε αρκετά ερωτήματα για μετοχές που δεν (παρ)ακολουθούμε θα προσπαθήσουμε να διευρύνουμε λίγο τις μετοχές που θα παρακολουθήσουμε από πιο κοντά την επόμενη χρονιά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Τρομερή κίνηση από Εθνική Τράπεζα, η οποία καταγράφει εντυπωσιακή άνοδο από τα τέλη Οκτωβρίου. Με σημαντικά μικρότερα κέρδη αλλά πάνω από 4% Alpha Bank και Eurobank και με οριακά κάτω από 4% η άνοδος για την Τράπεζα Πειραιώς.

ΕΧΑΕ: Έκανε δυνατό ξέσπασμα και είναι πλέον στην πρώτη αντίσταση. Ο όγκος και πάλι μεγάλος και πάνω από 660 χιλ. τεμάχια. Λογικό να είναι υψηλός ο όγκος αφού πολλοί πήραν χαρτιά στα χαμηλά και βλέπουν ήδη μεγάλες υπεραξίες.

MOTOR OIL: Στα 11,82 ευρώ πλέον και φυσικά μας φαίνεται φθηνή ακόμα. Εξαιρετική κίνηση και με μεγάλο όγκο συναλλαγών. Και εδώ τα βραχυπρόθεσμα κέρδη είναι αξιόλογα.

ΟΠΑΠ: Εξαιρετικός! Στο +4,04% και στα 10,56 ευρώ.

JUMBO: Πάνω από τα 15 ευρώ και στα 15,22 ευρώ έχοντας κόψει και μέρισμα, δηλαδή μιλάμε για τιμή 15,60 ευρώ και βάλε.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Η συμφωνία με τις τράπεζες εορτάστηκε με δυνατή κίνηση 15,3% και υψηλό όγκο συναλλαγών. Τιμή 1,13 ευρώ.

ΚΕΚΡΟΨ: Στα 2,63 ευρώ και στο +8,23%. Λέτε να στέλνει το μήνυμα για να ακολουθήσει η περιφέρεια και γενικά τα μικρομεσαία;

ΚΛΜ: Εκεί ο πωλητής, πουθενά ο αγοραστής…

AUTOHELLAS: Δυνατή κίνηση και από τη συγκεκριμένη και η αποτίμηση είναι πλέον στα 284 εκατ. ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Όσα ήθελες σου έδιναν στα 1,44 ευρώ και το δείχνουν οι πωλητές στο κλείσιμο. Περίπου 38 χιλ. τεμάχια έμειναν ανεκτέλεστα και ο όγκος ανήλθε στις 164 χιλ. τεμάχια. Ανεξήγητα πράγματα…

CENTRIC: Μηχανάκι και εδώ όπως και στην ΟΛΥΜΠ. Πώς να εξηγήσεις που δύο μετοχές της περιφέρειας έχουν τέτοιες εντολές και με τέτοιο τρόπο.

ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ: Μετά το ανοδικό σερί και το ράλι του Οκτωβρίου συνολικά ο γενικός δείκτης υποχωρεί από την αρχή του έτους 14,37%. Η εβδομάδα είχε άνοδο 6,56%.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης