Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch Ratings: Το Brent θα πέσει στα 45 δολ. ανά βαρέλι το 2021

Fitch Ratings: Το Brent θα πέσει στα 45 δολ. ανά βαρέλι το 2021
Το πετρέλαιο τύπου Brent θα πέσει στα 45 δολ. ανά βαρέλι τους επόμενους δώδεκα μήνες, σύμφωνα με ανάλυση του αμερικανικού οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch Ratings
Το πετρέλαιο τύπου Brent θα πέσει στα 45 δολ. ανά βαρέλι τους επόμενους δώδεκα μήνες, παρά τα θετικά νέα από το μέτωπο των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με ανάλυση του αμερικανικού οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch Ratings.
Ενδεικτικά αναφέρεται πως αυτό το νούμερο είναι μειωμένο κατά 9% εν σχέσει με έρευνα της Refinitiv Eikon, η οποία «βλέπει» το 2021 το Brent να κυμαίνεται στα 50 δολ. το βαρέλι.
Από την άλλη, η αμερικανική υπηρεσία ενέργειας θεωρεί πως δείκτης αναφοράς θα κυμανθεί στα 46, 59 δολάρια ανά βαρέλι.
Ωστόσο, στον αντίποδα, η Fitch Ratings είναι πιο επιφυλακτική.
«Αναμένουμε πως η τιμή για το Brent τον επόμενο χρόνο θα κυμανθεί στα 45 δολάρια.
Αυτό γιατί η ζήτηση θα παραμείνει εξασθενημένη μέχρι το β’ τρίμηνο του 2021, λόγω των προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν σε σχέση με τους μαζικούς εμβολιασμούς και τη διανομή των εμβολίων».
Αυτή την εβδομάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε η πρώτη χώρα που έδωσε έγκριση στο εμβόλιο της Pfizer/BioNTech για λόγους έκτακτης ανάγκης.
Μάλιστα, την επόμενη εβδομάδα θα διανεμηθεί στους υγειονομικούς υπαλλήλους.
Ωστόσο, όπως αναφέρει η ιατρική κοινότητα, θα πάρει μήνες μέχρι τα εμβόλια να τύχουν ευρείας διανομής και χρήσης.
Οι τιμές στο πετρέλαιο αυξήθηκαν όταν οι φαρμακευτικές εταιρείες Pfizer/BioNTech και Moderna ανακοίνωσαν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων που αναπτύσσουν – η οποία ξεπερνά το 90%.
«Τα εμβόλια, πιθανόν, θα έχουν μεγάλο αντίκτυπο στη ζήτηση» αναφέρει η Fitch Ratings.
«Λόγω της αδύναμης ζήτησης, αλλά και της διαχείρισης της παραγωγής εκ μέρους του OPEC+ για την αποφυγή της δημιουργίας μεγάλων αδιάθετων αποθεμάτων, η τιμή του Brent θα σταθεροποιηθεί στα 45 δολάρια» προσθέτει.
Υπενθυμίζεται πως ο OPEC και οι σύμμαχοί του, έπειτα από σειρά διαβουλεύσεων και συνομιλιών, κατέληξαν σε αύξηση της παραγωγής κατά 500.000 βαρέλια σε ημερήσια βάση από αρχές Ιανουαρίου 2020 – πολύ χαμηλότερα από τη συμφωνία του Απριλίου που προέβλεπε μείωση 2.000.000 βαρελιών σε ημερήσια βάση.
Έτσι, η παραγωγή πετρελαίου αναμένεται να διαμορφωθεί στα 7,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης