Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hahn (FDA-ΗΠΑ): Τουλάχιστον 20 εκατ. Αμερικανοί μπορούν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού εντός του 2020

Hahn (FDA-ΗΠΑ): Τουλάχιστον 20 εκατ. Αμερικανοί μπορούν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού εντός του 2020
Ο S. Hahn αρνήθηκε να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πόσο χρόνο θα χρειαστεί η έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech από τον FDA
Ο επικεφαλής της αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) Stephen Hahn δήλωσε σήμερα 4 Δεκεμβρίου πως, έως τα τέλη αυτής της χρονιάς μπορούν να εμβολιαστούν 20 εκατ. Αμερικανοί, καθώς η υπηρεσία θα κινηθεί γρήγορα ύστερα από αξιολόγηση στις 10 Δεκεμβρίου του εμβολίου κατά του κορωνοϊού που ανέπτυξε η Pfizer.
Ο Hahn αρνήθηκε να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πόσο χρόνο θα χρειαστεί η έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, αλλά δήλωσε πως ελπίζει ότι θα υπάρξει μια απόφαση από τη ρυθμιστική αρχή τον Δεκέμβριο.
Μόλις η FDA εγκρίνει ένα εμβόλιο, «Θα είμαι ο πρώτος στη σειρά και θα ενθαρρύνω την οικογένειά μου να κάνει το εμβόλιο», δήλωσε ο Hahn σε συνέντευξή του στο Reuters.
Ο Hahn είπε επίσης ότι είχε μια «πολύ καλή συζήτηση» σε συνάντηση στο Λευκό Οίκο με τον προσωπάρχη Mark Meadows αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα ενός εμβολίου.
Πολλοί αξιωματούχοι ομοσπονδιακών υπηρεσιών αναμένουν την έγκριση του εμβολίου εντός μερικών ημερών μετά τη συνεδρίαση της 10ης Δεκεμβρίου, αν και αξιωματούχος της FDA δήλωσε πρόσφατα ότι η απόφαση για έγκριση μπορεί να χρειαστεί εβδομάδες.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης