Τελευταία Νέα
Διεθνή

Liese (ΕΛΚ): Το εμβόλιο του κορωνοϊού πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά πριν εγκριθεί

tags :
Liese (ΕΛΚ): Το εμβόλιο του κορωνοϊού πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά πριν εγκριθεί
Ο Liese χαρακτήρισε το γεγονός ότι η Μεγάλη Βρετανία εξέδωσε προχθές άδεια έκτακτης ανάγκης προβληματικό - Υπάρχουν ελάχιστα αξιόπιστα δεδομένα, ειδικά για νέους και ηλικιωμένους
Ο Peter Liese, εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) για θέματα υγείας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπερασπίστηκε τη διαδικασία έγκρισης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα εμβόλια κορωνοϊού.
Ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός και γιατρός είπε στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk) ότι «η προσεκτική εξέταση είναι σημαντική και απαιτεί χρόνο.
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εκτιμά ότι το εμβόλιο των εταιρειών Pfizer και Biontech θα εγκριθεί έως το τέλος Δεκεμβρίου, εάν ο έλεγχος είναι θετικός».
Ο Liese χαρακτήρισε το γεγονός ότι η Μεγάλη Βρετανία εξέδωσε προχθές άδεια έκτακτης ανάγκης "προβληματικό".
«Πρόκειται για τον εμβολιασμό περίπου 400.000 Βρετανών τρεις εβδομάδες νωρίτερα.
Δεν αξίζει τον κόπο.
Μέχρι στιγμής υπάρχουν ελάχιστα αξιόπιστα δεδομένα, ειδικά για νέους και πολύ ηλικιωμένους».
Κατά την άποψη του Liese, «αυτό θα πρέπει να ληφθεί επίσης υπόψη στη στρατηγική εμβολιασμού».
Πρότεινε δε «να εμβολιαστούν πρώτα το προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης και οι νεότεροι ασθενείς οι οποίοι ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου».
Ανίθετα ο πρόεδρος της Γερμανικής Ιατρικής Ένωσης Klaus Reinhard Deutschlandfunk ζήτησε μεγαλύτερη ταχύτητα στην έγκριση των εμβολίων του κορωνοϊού.
«Τα απαραίτητα δεδομένα είναι διαθέσιμα.
Ο έλεγχος τους θα μπορούσε να είναι πιο γρήγορος.
Ένα υπόλοιπο αβεβαιότητας παραμένει ούτως ή άλλως επειδή τα (ενδεχόμενα) μακροπρόθεσμα προβλήματα δεν μπορούν να διερευνηθούν», είπε ο Reinhard επίσης στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης