Τελευταία Νέα
Διεθνή

Silva (ΥΠΕΞ Πορτογαλίας): Απαράδεκτο το veto Πολωνίας και Ουγγαρίας σε Ταμείο Ανάκαμψης και προυπολογισμό

Silva (ΥΠΕΞ Πορτογαλίας): Απαράδεκτο το veto Πολωνίας και Ουγγαρίας σε Ταμείο Ανάκαμψης και προυπολογισμό
«Το κράτος δικαίου είναι από τις βασικές αξίες και αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο Πορτογάλος υπουργός Εξωτερικών Santos Silva
Mε τις ευρωπαϊκές χώρες που καταδικάζουν την Πολωνία και την Ουγγαρία για το ότι καθυστερούν το χρηματοδοτικό πακέτο για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας από την κρίση του κορωνοϊού, συντάχθηκε η Πορτογαλία.
«Είναι απαράδεκτο που δύο κράτη-μέλη μπορούν να μπλοκάρουν μια απόφαση που είναι πολύ, πολύ σημαντική και καθοριστική για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και για την ανάκαμψη της Ευρώπης, και για ένα τέτοιο επιχείρημα», δήλωσε ο Πορτογάλος υπουργός Εξωτερικών Augusto Santos Silva σε διαδικτυακό συνέδριο στη Ρώμη την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου.
«Το κράτος δικαίου είναι από τις βασικές αξίες και αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Ουγγαρία και Πολωνία παρεμποδίζουν εδώ και εβδομάδες την αποδέσμευση πόρων συνολικού ύψους 1,85 τρισ. ευρώ από τον επταετή προϋπολογισμό της ΕΕ και το Ταμείο Ανάκαμψης από την κρίση της Covid-19.
Οι δύο χώρες αντιτίθενται στην προσπάθεια της ΕΕ να συνδέσει τα κεφάλαια αυτά με τον σεβασμό του κράτους δικαίου και των δημοκρατικών προτύπων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης