Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Δεν θα παρθούν μέτρα κατά της Τουρκίας από την ΕΕ στις 10-11/12 - Εξετάζεται σχέδιο με χρονοδιάγραμμα bonus και κυρώσεων – Μαριονέτα της Γαλλίας η Ελλάδα

Δεν θα παρθούν μέτρα κατά της Τουρκίας από την ΕΕ στις 10-11/12 - Εξετάζεται σχέδιο με χρονοδιάγραμμα bonus και κυρώσεων – Μαριονέτα της Γαλλίας η Ελλάδα
Εξετάζεται λοιπόν για την Σύνοδο Κορυφής στις 10 και 11 Δεκεμβρίου 2020 το εξής σχέδιο - Να συμφωνηθεί ένα χρονοδιάγραμμα που θα περιλαμβάνει bonus και penalty, δηλαδή θετικά μέτρα και κυρώσεις απέναντι στην Τουρκία.
Η ΕΕ δεν είναι έτοιμη να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία στις 10 και 11 Δεκεμβρίου 2020 αναφέρουν πηγές οι οποίες παρακολουθούν σθενά τις ισορροπίες στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ πολλών χωρών για να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία, με την Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία να μην είναι θετικές στην επιβολή κυρώσεων ενώ η Γαλλία να επιμένει ότι πρέπει να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία στην Τουρκία.
Ωστόσο η Τουρκία σε όλες αυτές τις αναφορές απάντησε με νέα Navtex στις 9 και 10 Δεκεμβρίου 2020 για πολεμικές ασκήσεις μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου.

Ποιο είναι το σχέδιο της ΕΕ για την Τουρκία;

Διπλωματική πηγή που μίλησε στο bankingnews αναφέρει ότι στην Ευρώπη βλέπουν ότι παίζεται το παιχνίδι γάτα με το ποντίκι.
Από την μια θεωρούν ότι η Τουρκία έχει προβεί σε παραβιάσεις, αλλά από την άλλη δεν θέλουν να έρθουν οι ευρωπαίοι σε σύγκρουση με την Τουρκία καθώς είναι χώρα με την οποία συνεργάζονται εμπορικά ενώ έχει και γεωστρατηγική σημασία.
Εξετάζεται λοιπόν για την Σύνοδο Κορυφής στις 10 και 11 Δεκεμβρίου 2020 το εξής σχέδιο.
Να συμφωνηθεί ένα χρονοδιάγραμμα που θα περιλαμβάνει bonus και penalty, δηλαδή θετικά μέτρα και κυρώσεις απέναντι στην Τουρκία.
Εάν π.χ. υλοποιήσει δεσμεύσεις η Τουρκία θα λαμβάνει bonus εάν δεν τηρεί τις δεσμεύσεις θα επιβάλλονται κυρώσεις οι οποίες ωστόσο ακόμη δεν έχουν καθοριστεί.
Να σημειωθεί ότι κράτη της ΕΕ διάκεινται θετικά στην θέση της Τουρκίας που ζητάει ρόλο στα ενεργειακά κοιτάσματα της Κύπρου και της Ανατολικής Μεσογείου ευρύτερα.
Μπορεί να έχει αναφερθεί ότι εξετάζονται κυρώσεις στους κλάδους του τουρισμού, ενέργειας και χρηματοπιστωτικού τομέα αλλά στην πράξη η ΕΕ… δεν είναι έτοιμη για λήψη μέτρων ακόμη»

Πολλά τα στρατηγικά λάθη της Γαλλίας

Το πρόβλημα είναι ότι η Γαλλία έχει δική της ατζέντα, χρησιμοποιεί την Ελλάδα, ως μαριονέτα, για να επιτύχει τα σχέδια της που είναι έλεγχος της Λιβύης και παρουσία στα ενεργειακά κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου.
Η Γαλλία έχει κάνει πολλά λάθη και στα λάθη της παρασύρει και την Ελλάδα που αναζητάει συμμάχους.
Ένα από τα λάθη της Γαλλίας, είναι η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Nagorno Karabakh της αμφισβητούμενης περιοχής μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν.
Το θέμα είναι ότι μετά την ήττα των αρμενίων όπου έχασαν το 38% των εδαφών του Nagorno Karabakh και ενώ η Γαλλία είναι συμπροεδρεύουσα χώρα στην ομάδα Minsk μιας επιτροπής που επί 30 χρόνια αναζητάει λύση για το Nagorno Karabakh αποφάσισε η Γαλλική εθνοσυνέλευση να ανακηρύξει την ανεξαρτησία της αμφισβητούμενης περιοχής.
Η στρατηγική αυτή είναι λάθος γιατί μεταξύ άλλων η Γαλλία δεν έκανε τίποτε 30 χρόνια και ταυτόχρονα προκαλεί και την Ρωσία που έχει ρόλο και λόγο στην περιοχή νοτίως του Καυκάσου».
Η Γαλλία χρησιμοποιεί την Ελλάδα ως όχημα για τις δικές τις βλέψεις και σχεδιασμούς.
Στην Ελλάδα πιστεύεται λανθασμένα ότι η Γαλλία εξυπηρετεί τα ελληνικά σχέδια και συμφέροντα αλλά αυτό αποτελεί τύφλωση απέναντι στην πραγματικότητα.
Η Γαλλία παίζει ένα παιχνίδι, μίλησε για κλινικά νεκρό ΝΑΤΟ, εκμεταλλεύτηκε το κενό εξουσίας των αμερικανών στην Ανατολική Μεσόγειο για να δράσει και ακολούθως εξαφανίστηκε, επανεμφανίστηκε δήθεν σε κοινές ασκήσεις με την Ελλάδα στην επιχείρηση medusa, γενικώς χρησιμοποιεί την Ελλάδα ως όχημα νομιμοποίησης των δικών της αλλότριων προθέσεων.

Charles Michel επικεφαλής του συμβουλίου της ΕΕ: Θέλουμε διάλογο… θα επικοινωνήσει με τον Erdogan

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί μια «πιο σταθερή και πιο προβλέψιμη» σχέση με την Τουρκία, δήλωσε ο επικεφαλής του Συμβουλίου της ΕΕ, Charles Michel
Πρέπει να συνεργαστούμε για να έχουμε αυτήν την προβλέψιμη σχέση και θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα κανάλια».
«Νομίζω ότι το παιχνίδι γάτας και ποντικιού πρέπει να τελειώσει»
«Θέλουμε να έχουμε περισσότερη σταθερότητα με την Τουρκία. Αλλά βλέπουμε ότι δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος και αυτό είναι ένα ζήτημα.
 Ερωτηθείς εάν θα μιλήσει με τον Τούρκο Πρόεδρο Erdogan πριν από τη σύνοδο κορυφής στις 10 Δεκεμβρίου 2020 ο Charles Michel είπε:
«Ως Ευρωπαίος, είμαι άνθρωπος διαλόγου και όταν έχουμε συγκρούσεις και διαφορές απόψεων, πρέπει να ξεκινήσουμε διάλογο»

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν κυρώσεις για τους S-400… αλλά δεν είναι πρόβλημα οι S-300

Στο νομοσχέδιο για τις αμυντικές δαπάνες των ΗΠΑ προβλέπονται κυρώσεις εναντίον Τούρκων σε άτομα που εμπλέκονται στην απόκτηση του ρωσικού συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400. Οι δεσμοί μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ Τουρκία και Ηνωμένες Πολιτείες δοκιμάστηκαν το 2019 όταν η Τουρκία απέκτησε το  προηγμένο ρωσικό σύστημα αεροπορικής άμυνας S-400.
Με την κίνηση αυτή οι ΗΠΑ ακύρωσαν την συμφωνία πώλησης F-35 Lightning II.
Οι ΗΠΑ, ισχυρίστηκαν ότι τα F35 θα μπορούσε να χρησιμοποιηθούν από τη Ρωσία κρυφά αποκτώντας διαβαθμισμένες λεπτομέρειες σχετικά με τα αεροσκάφη Lockheed Martin F-35 ισχυροποιώντας το S-400 και αποκτώντας τεχνολογία για τα δικά της πολεμικά αεροπλάνα.
Την ίδια στιγμή η Ελλάδα χρησιμοποιεί το ρωσικό σύστημα S-300... το δοκίμασε πρόσφατα αλλά αυτό φαίνεται ότι δεν είναι πρόβλημα...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης