Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Σε πολύ δύσκολο σημείο οι εμπορικές συνομιλίες με την ΕΕ

Μ. Βρετανία: Σε πολύ δύσκολο σημείο οι εμπορικές συνομιλίες με την ΕΕ
Ο χρόνος εξαντλείται, η όποια συμφωνία πρέπει να σέβεται τη βρετανική κυριαρχία τόνισε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Boris Johnson
Οι εμπορικές συνομιλίες Βρετανίας και ΕΕ είναι σε «πολύ δύσκολο σημείο» ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της Μ. Βρετανίας, Boris Johnson, ο οποίος υποστήριξε πως ο χρόνος τελειώνει και η όποια συμφωνία πρέπει να σέβεται τη βρετανική κυριαρχία.
Σύμφωνα με το Reuters, οι συνομιλίες μεταξύ Μ. Βρετανίας – ΕΕ συνεχίστηκαν έως αργά χθες το βράδυ, αν και προέκυψαν δυσκολίες με τη βρετανική πλευρά να κατηγορεί την ΕΕ ότι φέρνει νέες απαιτήσεις στο τραπέζι, μια κατηγορία την οποία η ΕΕ αρνήθηκε και την οποία χαρακτήρισε κίνηση με στόχο να εξασφαλιστούν περισσότερες παραχωρήσεις.
Οι διαπραγματευτικές ομάδες προσπαθούν ανεπιτυχώς εδώ και εβδομάδες να γεφυρώσουν τις διαφορές στα πλέον ακανθώδη ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων αυτών της αλιείας και των κανόνων ισότιμου ανταγωνισμού, με τον εκπρόσωπο να δηλώνει ότι οι όποιες περαιτέρω συζητήσεις το σαββατοκύριακο «εξαρτώνται» από το τι θα συμβεί σήμερα.
«Είμαστε δεσμευμένοι στο να εργαστούμε σκληρά για να προσπαθήσουμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία με την ΕΕ.
Οι συνομιλίες συνεχίζονται.
Υπάρχουν ακόμα κάποια ζητήματα για να ξεπεραστούν.
Ο διαθέσιμος χρόνος είναι πολύ λίγος και είμαστε σε ένα πολύ δύσκολο σημείο στις συνομιλίες.
Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι δεν θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία που δεν σέβεται τις θεμελιώδεις μας αρχές σε ό,τι αφορά την κυριαρχία και την ανάκτηση του ελέγχου» ανέφερε ο εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.
Σημειώνεται πως νωρίτερα, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ανέμεναν μια συμφωνία εντός του Σαββατοκύριακου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης