Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Γερμανία: Για πολιτικά δύσκολα πεδία, όπως η Ανατολική Μεσόγειος, δεν διαφαίνεται λύση - Αναγκαία η συζήτηση για τα θέματα ουσίας

Γερμανία: Για πολιτικά δύσκολα πεδία, όπως η Ανατολική Μεσόγειος, δεν διαφαίνεται λύση - Αναγκαία η συζήτηση για τα θέματα ουσίας
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών απέφυγε να προκαταβάλει ενδεχόμενες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για την Τουρκία
Για τα «πολιτικά δύσκολα» πεδία, όπως η ανατολική Μεσόγειος, δεν διαφαίνεται λύση και παραμένει αναγκαία η συζήτηση για τα θέματα ουσίας, τόνισε η γερμανική κυβέρνηση.
Ωστόσο, απέφυγε να προκαταλάβει ενδεχόμενες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σχετικά με την Τουρκία.
Απαντώντας σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις σχετικά με το εάν κατά την Σύνοδο Κορυφής της 10ης Δεκεμβρίου θα ληφθεί απόφαση για την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Steffen Seibert, διευκρίνισε επί της αρχής ότι «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν αποφασίζει κυρώσεις - για κυρώσεις προβλέπεται στην ΕΕ μια νομικής φύσεως διαδικασία», ενώ επισήμανε ότι η ΕΕ τον Οκτώβριο συμφώνησε να ασχοληθεί εκ νέου τον Δεκέμβριο με τις σχέσεις της με την Τουρκία.
«Αυτή την πολιτική συζήτηση, της επόμενης Πέμπτης και Παρασκευής, δεν θέλω να την προκαταλάβω σήμερα» τόνισε.
Στο ίδιο πνεύμα, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε ότι και οι υπουργοί Εξωτερικών θα ασχοληθούν την Δευτέρα με το θέμα, προετοιμάζοντας το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αποφεύγοντας και εκείνη να προεξοφλήσει πιθανό αποτέλεσμα.
Απαντώντας ωστόσο σε ερώτηση σχετικά με τις τελευταίες κινήσεις της Άγκυρας, η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι «τα πολιτικά δύσκολα πεδία, π.χ. η Ανατολική Μεσόγειος, παραμένουν πεδία όπου δεν διαφαίνεται λύση και όπου παραμένει αναγκαία η συζήτηση για τα θέματα ουσίας.
Και με αυτή την κατάσταση πάμε την επόμενη εβδομάδα και στα Συμβούλια».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης