Πολιτική

Γεωργιάδης (υπ.Ανάπτυξης): Στόχος μετά τα εποχικά, να ανοίξουν κομμωτήρια και τα καταστήματα με παιχνίδια και λουλούδια

tags :
Γεωργιάδης (υπ.Ανάπτυξης): Στόχος μετά τα εποχικά, να ανοίξουν κομμωτήρια και τα καταστήματα με παιχνίδια και λουλούδια
Εάν ανοίξει η εστίαση, υπάρχει κίνδυνος να ξεφύγει η κατάσταση και να πάμε σε lockdown πέντε μηνών είπε ο κ.Γεωργιάδης
Τη θέση ότι μετά τα εποχικά καταστήματα που θα ανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα 7/12, στόχος είναι να επαναλειτουργήσουν τα κομμωτήρια και τα καταστήματα με παιχνίδια και λουλούδια διατύπωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.
Σε δηλώσεις του στο Θέμα Fm ο κ.Γεωργιάδης τόνισε ότι τα 110 καταστήματα με τα εποχικά είδη θα ανοίξουν με αυστηρούς κανόνες και μέτρα τήρησης και ζήτησε να αποφευχθούν εικόνες συνωστισμού, διαφορετικά όπως είπε, θα χρειαστεί να ξανακλείσουν.
«Η ζημία των καταστημάτων που εργάζονται εποχικά, είναι μεγάλη και τα χρέη που θα αναπτυχθούν θα είναι για όλη τους τη ζωή.
Για τον λόγο αυτό πρέπει να δοθεί ένα διέξοδο για να μη μείνουν στις αποθήκες, και να κινηθεί και η χονδρική» τόνισε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος αφού υποστήριξε πως θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχο παντού, είπε πως επόμενος στόχος της κυβέρνησης, είναι να ανοίξουν τα καταστήματα με παιχνίδια, λουλούδια και κομμωτήρια.
Ωστόσο, ο κ.Γεωργιάδης απέφυγε να δώσει χρονοδιάγραμμα και ημερομηνία για το πότε θα γίνει αυτό, ενώ σχετικά με την εστίαση, άφησε να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να ανοίξει εντός των γιορτών.
«Σε διαφορετική περίπτωση, ελλοχεύει ο κίνδυνος να ξεφύγει η κατάσταση εκ νέου και να χρειαστεί lockdown ακόμη και 5 μηνών.
Διότι, τρώμε χωρίς μάσκα και λόγω κρύου θα είναι σε κλειστό χώρο που αυξάνει τον κίνδυνο.
Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να συνεχίσουν και τον χειμώνα να αερίζονται καλά οι χώροι εστίασης και να μπορούν να κάθονται και έξω» υποστήριξε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και την επιδότηση για τα θερμαντικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης