Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: O δρ Fauci ζήτησε συγγνώμη για την κριτική στη Βρετανία για τη βιαστική έγκριση του εμβολίου

Κορωνοϊός: O δρ Fauci ζήτησε συγγνώμη για την κριτική στη Βρετανία για τη βιαστική έγκριση του εμβολίου
Ο επιδημιολόγος είχε δηλώσει ότι οι ρυθμιστικές Αρχές της Βρετανίας (MHRA) δεν εξέτασαν «τόσο προσεκτικά» τα δεδομένα του εμβολίου, κι ότι «έκοψαν δρόμο στον μαραθώνιο για τα εμβόλια
Συγνώμη ζήτησε ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Fauci, επειδή άφησε να εννοηθεί ότι κατά τη γνώμη του η αρμόδια ρυθμιστική αρχή της Βρετανίας βιάστηκε να εγκρίνει το εμβόλιο των Pfizer / BioNTech κατά του κορωνοϊού.
Ο Fauci, που θα παραμείνει με απόφαση του εκλεγμένου προέδρου Joe Biden στη θέση του συμβούλου Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, είχε δηλώσει ότι οι ρυθμιστικές Αρχές της Βρετανίας (MHRA) δεν εξέτασαν «τόσο προσεκτικά» τα δεδομένα του εμβολίου, κι ότι «έκοψαν δρόμο στον μαραθώνιο για τα εμβόλια και ξαναμπήκαν στον αγώνα όταν πλέον βρισκόταν στην τελική ευθεία».
Ενώ προειδοποίησε ότι οι γρήγορες εγκρίσεις θα μπορούσαν να περιορίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στη λήψη του εμβολίου.

Η έγκριση της Βρετανίας

Τα σχόλια του έγιναν ένα 24ωρο αφότου η Βρετανία έγινε η πρώτη δυτική χώρα που ενέκρινε το εμβόλιο των Pfizer / BioNTech, προκαλώντας σκεπτικισμό μεταξύ των Ευρωπαίων γειτόνων της και και υπόνοιες για πολιτικοποίηση του θέματος.
Αλλά με νεότερη δήλωσή του στο BBC ο επιδημιολόγος επεσήμανε ότι εμπιστεύεται «σε μεγάλο βαθμό όσα κάνει το Ηνωμένο Βασίλειο τόσο από επιστημονικής άποψης όσο και αναφορικά με τις ρυθμιστές Αρχές.
Η δική μας διαδικασία χρειάζεται περισσότερο χρόνο από ό,τι στη Βρετανία.
Και αυτή είναι απλώς η πραγματικότητα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι: «Δεν ήθελα να υπονοήσω κάτι περί αμέλειας, αν και έτσι φάνηκε».

«Δεν το έκανε τόσο προσεκτικά»

«Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν το έκανε τόσο προσεκτικά και πήγε μερικές μέρες μπροστά», σχολίασε χθες 3/12/2020 ο Fauci.
«Εάν το κάνεις γρήγορα και επιφανειακά, οι άνθρωποι δεν θα θέλουν να εμβολιαστούν», είπε, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ θα είναι εκεί «πολύ σύντομα», αναφερόμενος στην έγκριση του εμβολίου.
«Εξετάζουμε τα δεδομένα πραγματικά πολύ προσεκτικά για να εγγυηθούμε στον αμερικανικό λαό ότι αυτό είναι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο» δήλωσε ο Anthony Fauci.
«Νομίζω ότι αν κάναμε κάτι λιγότερο, θα ενισχύαμε την ήδη υπάρχουσα διστακτικότητα πολλών ανθρώπων να λάβουν το εμβόλιο επειδή ανησυχούν για την ασφάλεια ή ανησυχούν ότι το κάναμε πολύ γρήγορα», είπε.
Το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε η πρώτη δυτική χώρα που ενέκρινε ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού με τους εμβολιασμούς να ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα.
Οι πολιτικοί της ΕΕ επέκριναν αμέσως την κίνηση, χαρακτηρίζοντάς την «βιαστική» και «προβληματική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης