Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Δημήτρης Γιαννημάρας, δήμαρχος Δυτικής Μάνης: Στόχος μας η ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού

tags :
Δημήτρης Γιαννημάρας, δήμαρχος Δυτικής Μάνης: Στόχος μας η ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού
Ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης επισημαίνει ότι η περιοχή δέχεται τουρισμό μόνο για τον ήλιο και τη θάλασσα της, δεν έχουν εκμεταλλευτεί άλλοι προορισμοί
Στις προτάσεις που έχει καταθέσει ο δήμος Δυτικής Μάνης στο πλαίσιο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», καθώς και στις διαφορετικές μορφές τουρισμού που μπορεί να συναντήσει κάποιος επισκέπτης της περιοχής αναφέρεται σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης, Δημήτρης Γιαννημάρας.
«Ήδη ετοιμάζουμε τη μελέτη (σ.σ.: στο πλαίσιο του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”) για να πάρουμε αυτοκίνητα ηλεκτρικού ρεύματος.
Έχει ληφθεί η απόφαση από πλευράς δημοτικού συμβουλίου και προωθείται η υπόθεση αυτή», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης.
«Είναι γεγονός ότι ο δήμος δέχεται τουρισμό μόνο για τον ήλιο του και για τη θάλασσά του. Δεν έχει γίνει εκμετάλλευση των άλλων προορισμών.
Ήδη, αυτή τη στιγμή έχουμε δώσει μελέτη, και είναι σχεδόν έτοιμη, ανάδειξης ενός φαραγγιού που λέγεται Ρίντομο, το οποίο φαράγγι, απ’ ό,τι μας λένε οι περιπατητές πλησιάζει τις ομορφιές του φαραγγιού της Σαμαριάς», προσθέτει ο Δ. Γιαννημάρας.
«Δεύτερος στόχος μας είναι η ανάδειξη των μονοπατιών. Έτοιμη είναι η μελέτη, αλλά τώρα πρέπει να γίνει η δασική μελέτη γιατί έχουμε διάφορες παρεμβάσεις. Επίσης έχουμε έτοιμη τη μελέτη ενός τουριστικού  αγκυροβολίου εδώ στην Καρδαμύλη και περιμένουμε να πάει στο ΚΑΣ για αδειοδότηση, προκειμένου να εκμεταλλευτούμε τη θάλασσα, διότι δεν έχουμε εκμεταλλευτεί απόλυτα τη θάλασσα. Θα φτιάξουμε άλλο ένα στην περιοχή του Αγίου Νικολάου», καταλήγει ο Δ. Γιαννημάρας.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=88397
 
Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης