Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Donald Trump αρνείται να πει εάν έχει εμπιστοσύνη στον υπουργό Δικαιοσύνης

ΗΠΑ: Ο Donald Trump αρνείται να πει εάν έχει εμπιστοσύνη στον υπουργό Δικαιοσύνης
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump αρνήθηκε να πει εάν έχει εμπιστοσύνη στον υπουργό Δικαιοσύνης Bill Barr
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump αρνήθηκε να πει εάν έχει εμπιστοσύνη στον υπουργό Δικαιοσύνης Bill Barr, ο οποίος δήλωσε πως δεν έχει διαπιστώσει επαρκή νοθεία ώστε να ακυρώσει τη νίκη του Joe Biden στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.
"Δεν έχει κάνει ακόμη τίποτα", είπε ο Trump, σε μια σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο, στον Λευκό Οίκο.
"Δεν έψαξαν πολύ και για να είμαι ειλικρινής, είναι απογοητευτικό", συμπλήρωσε.
Σε αυτό το πλαίσιο, εμπιστεύεται άραγε ακόμη τον υπουργό του;
"Θέστε μου το ερώτημα σε μερικές εβδομάδες", απάντησε ο δισεκατομμυριούχος, επαναλαμβάνοντας τις κατηγορίες του περί "νοθείας", χωρίς να παράσχει συγκεκριμένα στοιχεία.
"Σε αυτό το στάδιο, δεν έχουμε δει νοθεία σε μια κλίμακα τέτοια που θα μπορούσε να αλλάξει το αποτέλεσμα των εκλογών", είχε δηλώσει την Τρίτη ο Bill Barr.

Barr Δεν υπάρχει απάτη που να αντιστρέφει τη νίκη Biden υπέρ Trump

Στο μεταξύ, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δεν βρήκε στοιχεία απάτης μεγάλης κλίμακας κατά την εκλογική διαδικασία που θα ακύρωνε την νίκη του εκλεγμένου Προέδρου Joe Biden, έναντι του νυν και απερχόμενου Προέδρου Donald Trump στις εκλογές, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης William Barr σε συνέντευξή του στο Associated Press.
Η δήλωση του Barr έρχεται να καταρρίψει τους ισχυρισμούς του Trump, των δικηγόρων του και πολλών από τους πολιτικούς του συμμάχους ότι είναι θύμα μιας μαζικής απάτης ψήφου που του στέρησε τη νίκη.«Σε αυτό το στάδιο, δεν έχουμε δει απάτη σε κλίμακα ικανή να αλλάξει το αποτέλεσμα των εκλογών» είπε ο Barr, που είναι από τους στενότερους συμμάχους του Trump, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Associated Press.

Διερευνώνται οι καταγγελίες από την επομένη των εκλογών

Την επομένη της εκλογικής διαδικασίας της 3ης Νοεμβρίου, ο Barr προέτρεψε τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς να ερευνήσουν τυχόν αξιόπιστους ισχυρισμούς περί εκλογικής νοθείας, προειδοποιώντας όμως θα πρέπει να αποφύγουν έρευνες για «φαντασιοπληξίες και υπερβολές».
Ο Barr απέρριψε κατηγορηματικά κάθε θεωρία συνωμοσίας που προωθήθηκε από τη δικηγόρο Sidney Powell, πρώην μέλος της νομικής ομάδας της εκστρατείας του Trump, η οποία ισχυρίστηκε ότι τα μηχανήματα καταμέτρησης των ψήφων είχαν υποστεί νοθεία στη Γεωργία και σε άλλες πολιτείες για να κερδίσουν εκεί ο Biden.
«Υπήρξαν ισχυρισμοί για συστηματική απάτη, σύμφωνα με τους οποίους τα μηχανήματα ήταν προγραμματισμένα για να δίνουν λάθος αποτελέσματα», υπενθύμισε ο υπουργός.
Όμως τα υπουργεία Εσωτερικής Ασφάλειας και Δικαιοσύνης «ερεύνησαν και, προς το παρόν, δεν βρήκαν τίποτα που να τους επαληθεύει», πρόσθεσε.

Αποχωρεί από την κυβέρνηση ο Barr;

Νωρίτερα ο Barr θεάθηκε στον Λευκό Οίκο και πολλοί σχολιαστές εικάζουν ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση.
Την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, ο Trump κατηγόρησε το υπουργείο Δικαιοσύνης και την ομοσπονδιακή αστυνομία ότι δεν τον βοηθούν στην προσπάθειά του να αποδείξει τη νοθεία.
«Αγνοούνται», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.
«Υπάρχει μια αυξανόμενη τάση να χρησιμοποιείται το δικαστικό σύστημα ως εργαλείο για την επίλυση όλων των προβλημάτων και όταν οι άνθρωποι είναι δυσαρεστημένοι με κάτι αναμένουν ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης θα καταφτάσει και θα ερευνήσει», είπε ο Barr στη συνέντευξή του.
Ο Biden έχει εξασφαλίσει 306 μεγάλους εκλέκτορες (χρειάζεται 270), έναντι 232 για τον Trumpενώ κέρδισε και τη λαϊκή ψήφο, με διαφορά 6,2 εκατομμυρίων.
Ο Trump συνεχίζει να ισχυρίζεται, χωρίς να παρουσιάζει αποδείξεις, ότι οι εκλογές της 3ης Νοεμβρίου αμαυρώθηκαν από εκτεταμένη νοθεία.
Οι καταγγελίες του ωστόσο έχουν απορριφθεί κατ’ επανάληψη από πολιτειακούς και ομοσπονδιακούς αξιωματούχους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης