Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fauci κατά Bρετανίας: Δεν εξέτασε προσεκτικά τα δεδομένα του εμβολίου - Πολύ γρήγορα το ενέκρινε

Fauci κατά Bρετανίας: Δεν εξέτασε προσεκτικά τα δεδομένα του εμβολίου - Πολύ γρήγορα το ενέκρινε
Η Βρετανία δεν εξέτασε «τόσο προσεκτικά» τα δεδομένα του εμβολίου - Oι γρήγορες εγκρίσεις μπορούν να περιορίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στη λήψη του προειδοποίησε ο κ. Fauci
Την άποψη ότι οι αρχές της Βρετανίας ενέκριναν «πολύ γρήγορα» το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού της Pfizer/BioNTech εξέφρασε ο Anthony Fauci, o διευθυντής του Αμερικανικού Ινστιτούτου Λοιμωδών Νοσημάτων και ένας από τους πλέον σεβαστούς επιστήμονες των ΗΠΑ. 
Ο δρ. Fauci εμφανίστηκε επικριτικός, όπως και άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, απέναντι στην απόφαση της Βρετανίας να εγκρίνει τόσο γρήγορα το εμβόλιο.
Σε συνέντευξή του στο Fox, ο Anthony Fauci δήλωσε ότι οι ρυθμιστικές αρχές της Βρετανίας δεν εξέτασαν «τόσο προσεκτικά» τα δεδομένα του εμβολίου, προειδοποιώντας ότι οι γρήγορες εγκρίσεις θα μπορούσαν περιορίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στη λήψη του εμβολίου.

«Δεν το έκανε τόσο προσεκτικά»

«Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν το έκανε τόσο προσεκτικά και πήγε μερικές μέρες μπροστά», σχολίασε ο Fauci.
«Εάν το κάνεις γρήγορα και επιφανειακά, οι άνθρωποι δεν θα θέλουν να εμβολιαστούν», είπε, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ θα είναι εκεί «πολύ σύντομα», αναφερόμενος στην έγκριση του εμβολίου.
«Εξετάζουμε τα δεδομένα πραγματικά πολύ προσεκτικά για να εγγυηθούμε στον αμερικανικό λαό ότι αυτό είναι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο» δήλωσε ο Anthony Fauci.
«Νομίζω ότι αν κάναμε κάτι λιγότερο, θα ενισχύαμε την ήδη υπάρχουσα διστακτικότητα πολλών ανθρώπων να λάβουν το εμβόλιο επειδή ανησυχούν για την ασφάλεια ή ανησυχούν ότι το κάναμε πολύ γρήγορα», είπε.
Το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε την Τετάρτη η πρώτη δυτική χώρα που ενέκρινε ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού με τους εμβολιασμούς να ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα.
Οι πολιτικοί της ΕΕ επέκριναν αμέσως την κίνηση, χαρακτηρίζοντάς την «βιαστική» και «προβληματική».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης