Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Tatar (Tουρκοκύπριος ηγέτης): Είμαστε ένας από τους δύο ίσους, κυρίαρχους λαούς στην Κύπρο

tags :
Tatar (Tουρκοκύπριος ηγέτης): Είμαστε ένας από τους δύο ίσους, κυρίαρχους λαούς στην Κύπρο
Ξεκάθαρα υπέρ διχοτόμησης ο ηγέτης των Τoυρκοκυπρίων
Οι Τουρκοκύπριοι έχουν την αρετή να έχουν το δικό τους «κράτος» και δεν θα ζήσουν κάτω από την κυριαρχία άλλου, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Tatar κάνοντας λόγο για επενδύσεις στο ψευδοκράτος που στέλνουν το μήνυμα ότι «είμαστε ένας από τους δύο ίσους, κυρίαρχους λαούς στην Κύπρο».
Ο Τουρκοκύπριος υπενθύμισε ότι στην συνάντηση με την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Lute, της είπε πως στην Κύπρο, λόγω και των σημερινών συγκυριών, υπάρχει ανάγκη λύσης δύο κρατών, βασισμένη στην κυριαρχική ισότητα.
Η Τουρκία, συνέχισε, βρίσκεται πάντοτε δίπλα τους και το ψευδοκράτος θα συνεχίσει να υπάρχει.

«Άδικα εμπάργκο»

Παρά τα άδικα «εμπάργκο» που εφαρμόζονται εναντίον των Τουρκοκυπρίων, υποστήριξε ο κ. Tatar, το ψευδοκράτος ενδυναμώνεται με νέες επενδύσεις. Στηρίζοντας τον δίκαιο αγώνα τους, πρόσθεσε, θα δώσουν τα απαραίτητα μηνύματα και προς την διεθνή κοινότητα και προς την «ελληνοκυπριακή διοίκηση» - όπως αναφέρθηκε στην Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας – και προς τα Ηνωμένα Έθνη.
Η μεγάλη βιβλιοθήκη του «πανεπιστημίου» Κερύνειας, που εγκαινίασε σήμερα (3/12) ο Tatar, είπε πως διαθέτει 500.000 βιβλία και πρόσβαση σε 650 εκ. ιστότοπους.
Πρόκειται, όπως δήλωσε για μια μεγάλη, σύγχρονη επένδυση, από την οποία η «χώρα» έχει να κερδίσει και θα δείξει ότι το ψευδοκράτος και οι Τουρκοκύπριοι είναι μέρος της διεθνούς κοινότητας που υπάρχει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης