Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Άρειος Πάγος: Ο εισαγγελέας Χρ. Μπαρδάκης επικεφαλής της νέας υπερεισαγγελίας Διαφθοράς - Εκτός η Ε. Τουλουπάκη

tags :
Άρειος Πάγος: Ο εισαγγελέας Χρ. Μπαρδάκης επικεφαλής της νέας υπερεισαγγελίας Διαφθοράς - Εκτός η Ε. Τουλουπάκη
Ο Άρειος Πάγος επάνδρωσε την υπερεισαγγελία Διαφθοράς  με 16 εισαγγελείς και παράλληλα αυτοδικαίως κατάργησε την Ελένη Τουλουπάκη
Με την ενοποίηση των δύο επίμαχων εισαγγελιών, από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα, συστήθηκε μια υπερεισαγγελία Διαφθοράς, με την μορφή αυτοτελούς «Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος στην Εισαγγελία Εφετών».
Σήμερα 3/12, συνήλθε υπό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αγγελική Αλειφεροπούλου και με την συμμετοχή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, το 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο (ΑΔΣ) Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης του Αρείου Πάγου για να στελεχώσει το νεοσύστατο «Τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Εφετών», με 16 συνολικά εισαγγελικούς λειτουργούς.
Έτσι, επικεφαλής της νέας εισαγγελικής αρχής επελέγη ο εισαγγελέας Εφετών Χρήστος Μπαρδάκης, ο οποίος έως τώρα ήταν επικεφαλής της καταργηθείσας Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος.
Ακόμη, αναπληρώτριά του επελέγη, σύμφωνα με την επετηρίδα, την εισαγγελέα Εφετών Κυριακή Στεφανάτου, ενώ τακτικά μέλη της νέας Εισαγγελίας επελέγησαν οι εισαγγελείς Εφετών Παναγιώτης Καψιμάλης, Αθανασία Βλάχου και Νικόλαος Ποιμενίδης (είχε διατελέσει προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πειραιώς).
Αναπληρωτές τους επελέγησαν οι Παναγιώτα Φάκου (η οποία είχε διατελέσει προϊστάμενη και στην Εισαγγελία Αθηνών), ο Δημήτριος Πιέρρος και η Ελένη Μαυροπούλου.
Από το βαθμό του εισαγγελέως Πρωτοδικών επελέγησαν η Αντωνία Γεωργίου και η Παναγιώτα Ιωαννίδου και οι αντιεισαγγελείς Πρωτοδικών Ελένη Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνα Κοντογιάννη, Κατερίνα Κολιοκώστα, Βελισάριος Χολής και Μιχαήλ Μιχαλόπουλος (όλοι στην Αθήνα). Από τη Θεσσαλονίκη οι Σοφία Διπλοίδου και η Χαρίκλεια Χουβαρδά.
Επίσης, το ΑΔΣ επέλεξε αρμόδια για θέματα τρομοκρατίας την εισαγγελέα Εφετών Σταματίνα Περιμένη.
Τέλος, μετά τις σημερινές επιλογές του ΑΔΣ αποτελεί παρελθόν η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, όπως και οι επίκουροι Εισαγγελείς της, καθώς και όλοι οι εισαγγελείς που υπηρετούσαν ως σήμερα στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης