Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Είναι στατιστικά αδύνατο να έχω ηττηθεί - Δεν με πειράζει να χάσω, θέλω όμως να χάσω τίμια

Trump: Είναι στατιστικά αδύνατο να έχω ηττηθεί - Δεν με πειράζει να χάσω, θέλω όμως να χάσω τίμια
Δεν με πειράζει αν χάσω τις εκλογές, αλλά θέλω να χάσω τίμια, είπε σε βίντεο ο D.Trump
«Είναι στατιστικά αδύνατο να έχω ηττηθεί» ισχυρίζεται ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, σε ένα νέο βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το Λευκό Οίκο, διάρκειας 46 λεπτών βίντεο με την «πιο σημαντική ομιλία που έχω κάνει ποτέ» όπως είπε.
Σε μια ομιλία-ποταμό, ποταμό αμφισβήτησης των εκλογών, που δικαίωσε τους φόβους του περί νοθείας, ότι τα αποτελέσματα σε πολλές περιπτώσεις έχουν «μαγειρευτεί» και πως την επόμενη στιγμή δεν ήθελε αναθεώρηση αλλά ανατροπή του αποτελέσματος, των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου που έδωσαν τη νίκη στον υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπαιντεν. Για το λόγο αυτό προέτρεψε το Ανώτατο Δικαστήριο να παρέμβει.
Για να στηρίξει τα λεγόμενά του, έδειξε ένα γράφημα που αποδεικνύει την κλοπή των εκλογών, όπως είπε, δίνοντας ένα παράδειγμα για το τι συνέβη στο Μιλγουόκι όπου έγινε ανακαταμέτρηση και ο Biden είχε καθαρό κέρδος 132 ψήφων, επί συνόλου σχεδόν 460.000.
Πράγμα που σημαινει ότι στον Biden δόθηκαν άλλες 257 ψήφοι έναντι επιπλέον 125 του Trump.
Μιλώντας για ψήφους νεκρών, μυστηριώδεις ανωμαλίες στα μηχανήματα ψηφοφορίας, αλλα και για διαφθορά σε μεγάλες πόλεις με  ψήφους που πήγαν υπέρ του Joe Biden, υποστήριξε ότι, «Αυτές οι εκλογές ήταν μια απάτη.
Ολοι το γνωρίζουν.
 
Δεν με πειράζει αν χάσω τις εκλογές, αλλά θέλω να χάσω τίμια

Δεν με πειράζει αν χάσω τις εκλογές, αλλά θέλω να χάσω με τίμιο τρόπο.
Αυτό που δεν θέλω είναι η κλοπή από τον αμερικανικό λαό», και επέμεινε πως «Είναι στατιστικά αδύνατο να έχω ηττηθεί», αναγνωρίζοντας πως όσα λέει «θα υποτιμηθούν».
Σε ανάρτηση του στο twitter ο Trump κάλεσε τον κυβερνήτη της Τζόρτζια να ακυρώσει τις επικείμενες επαναληπτικές εκλογές που θα γίνουν τον Ιανουάριο για την εκλογή των δύο γερουσιαστών, οι οποίοι θα κρίνουν και το ποιος θα ελέγχει τη Γερουσία, με το επιχείρημα ότι έγινε μαζική νοθεία
O Biden κέρδισε στη Τζόρτζια με μια διαφορά 12.000 ψήφων.
Δεδομένου όμως ότι κανείς από τους υποψήφιους δεν κέρδισε το 50% των ψήφων, ο εκλογικός νόμος της Τζόρτζια προβλέπει ότι οι εκλογές πρέπει να επαναληφθούν για την εκλογή των 2 γερουσιαστών, οι οποίο θα κρίνουν και την τελική ισορροπία στη Γερουσία των ΗΠΑ, όπου το προβάδισμα διατηρούν οι Ρεπουμπλικάνοι με 50 γερουσιαστές έναντι 48 των Δημοκρατικών.
Από την πλευρά του ο Trump υποστηρίζει αν δεν είχε γίνει η νοθεία που καταγγέλλει, οι Ρεπουμπλικάνοι υποψήφιοι για τη Γερουσία θα είχαν ήδη κερδίσει με μεγάλη διαφορά και δεν θα χρειαζόταν οι εκλογές θα πάνε σε δεύτερο γύρο.

Δεν έχει γίνει νοθεία

Πάντως και παρά τους ισχυρισμούς του Trump, όλοι οι αρμόδιοι φορείς υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει καμία απόδειξη εκτεταμένης νοθείας.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Τζόρτζια, Brad Raffensperger, Ρεπουμπλικάνος, έχει τονίσει πως δεν έχει βρεθεί καμία απόδειξη εκτεταμένης νοθείας στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.
Kemp και Raffensperger κύρωσαν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στην Τζόρτζια πριν από μία εβδομάδα και πλέον, τη στιγμή που ένας κορυφαίος εκλογικός αξιωματούχος στην Τζόρτζια, ο Gabriel Sterling ζήτησε από τον Trump να «σταματήσει να υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν πράξεις βίας» με την επιμονή του να προβάλλει αναπόδεικτους ισχυρισμούς για νοθεία.
Ο Biden πλησίασε τις 81 εκατομμύρια ψήφους την Τετάρτη με τη διαφορά του απο τον Trump να είναι σχεδόν 6 εκατ. ψήφοι, με 306 εκλέκτορες έναντι 232 του Trump.
Όσο για το τι θα γίνει, είχε ήδη δώσει το στίγμα την Τρίτη 1/12 το βράδυ στη διάρκεια χριστουγεννιάτικης γιορτής στον Λευκό Οίκο.
«Ήταν τέσσερα φανταστικά χρόνια.
Θα προσπαθήσουμε να έχουμε τέσσερα χρόνια ακόμη.
Διαφορετικά θα σας ξαναδώ σε τέσσερα χρόνια»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης