Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικαιώματα των γυναικών με κάθε κόστος

Erdogan: Η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικαιώματα των γυναικών με κάθε κόστος
Οι κυβερνήσεις μας έχουν εργαστεί για να διασφαλίσουν ότι οι γυναίκες θα είναι σε θέση να επιτύχουν τους στόχους τους σε όλους τους τομείς», δήλωσε ο Erdogan
Τη σημασία της στάσης ενάντια στις διακρίσεις λόγω φύλου υπογράμμισε ο Πρόεδρος Erdogan λέγοντας ότι είναι υποχρέωση του κράτους να διασφαλίζει πλήρη προστασία και ίσα δικαιώματα για τις γυναίκες.
Η Τουρκία θα συνεχίσει να αναλαμβάνει δράση εναντίον όσων στοχεύουν στα δικαιώματά τους, είπε.
Μιλώντας σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Κλάδο Γυναικών του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK Party), για την 86η επέτειο της ψηφοφορίας των Τούρκων γυναικών, ο Erdogan είπε ότι το κράτος είναι υποχρεωμένο όχι μόνο να προστατεύει την τιμή των γυναικών αλλά και τη σωματική και πνευματική τους ευημερία.
«Οι κυβερνήσεις μας έχουν εργαστεί για να διασφαλίσουν ότι οι γυναίκες θα είναι σε θέση να επιτύχουν τους στόχους τους σε όλους τους τομείς», δήλωσε ο Erdogan, προσθέτοντας ότι οι κυβερνήσεις του Κόμματος του ΑΚ εργάζονται επίσης σκληρά για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας.
Η ενδοοικογενειακή βία διεκδίκησε τη ζωή 932 γυναικών μεταξύ του 2016 και του 2018.
Η Τουρκία προσπαθεί να εξαλείψει το φαινόμενο αυξάνοντας τις ποινές φυλάκισης για τους δράστες και εκστρατείες ευαισθητοποίησης που καταγγέλλουν τη βία κατά των γυναικών.
Σαράντα γυναίκες σκοτώθηκαν τους πρώτους δύο μήνες του 2020, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης