Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Η διαγραμματική εικόνα της ΕΥΔΑΠ και μία υπενθύμιση των μεγεθών του πρώτου εξαμήνου

tags :
Η διαγραμματική εικόνα της ΕΥΔΑΠ και μία υπενθύμιση των μεγεθών του πρώτου εξαμήνου
Οι απώλειες από την αρχή του έτους χωρίς να υπολογιστεί το μέρισμα ανέρχονται σε μόλις 9%, εξέλιξη που αποτυπώνει την καλύτερη πορεία της μετοχής έναντι της αγοράς
Εξακολουθεί να δίνει «μάχη» η μετοχή της ΕΥΔΑΠ με τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών, ο οποίος διέρχεται από τα 6,86 ευρώ, δοκιμάζοντας παράλληλα και τον αντίστοιχο των 100 ημερών ο οποίος είναι λίγο χαμηλότερα από τον 200άρη.
Διάσπαση θα δώσει την απαραίτητη ενέργεια στη μετοχή να περάσει και από την πλαγιοκαθοδική αντίσταση που περνάει από τα 7,10 ευρώ περίπου, μία αντίσταση η οποία αν και έχει δοκιμαστεί πολλές φορές στο παρελθόν και συγκεκριμένα 7 φορές τους προηγούμενους 15 μήνες.
Η μετοχή βρίσκεται στα 6,85 ευρώ με όγκο 35 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 729 εκατ. ευρώ καταγράφοντας οριακές απώλειες.
Οι απώλειες από την αρχή του έτους χωρίς να υπολογιστεί το μέρισμα ανέρχονται σε μόλις 9%, εξέλιξη που αποτυπώνει την καλύτερη πορεία της μετοχής έναντι της αγοράς.
Να σημειωθεί πως αναμένεται ενημέρωση για την πορεία του εννιαμήνου μετά και σχετικό αίτημα που έχει στείλει η Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σε όλες τις εισηγμένες.
Υπενθυμίζεται πως στο εξάμηνο είχε πωλήσεις 158,2 εκατ. ευρώ από 151,6 εκατ. ευρώ και EBITDA 36,6 εκατ. ευρώ από 46,9 εκατ. ευρώ αλλά υπήρχε έκτακτη απομείωση περιουσιακών στοιχείων 17,2 εκατ. ευρώ.
Διαφορετικά τα EBITDA θα ήταν υψηλότερα.
Το ίδιο θα συνέβαινε και στα καθαρά κέρδη, τα οποία λόγω της απομείωσης διαμορφώθηκαν στα 14,3 εκατ. ευρώ από 25 εκατ. ευρώ.
Τα ίδια κεφάλαια ανέρχονται στα 924,2 εκατ. ευρώ, ενώ υπήρχαν ταμειακά διαθέσιμα ύψους 457,1 εκατ. ευρώ, ενώ δεν υπήρχαν τραπεζικές υποχρεώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης