Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Την υιοθέτηση ηλεκτρονικού πιστοποιητικού εμβολιασμού εξετάζει ο ΠΟΥ

Κορωνοϊός: Την υιοθέτηση ηλεκτρονικού πιστοποιητικού εμβολιασμού εξετάζει ο ΠΟΥ
Εξετάζουμε πολύ προσεκτικά την δυνατότητα χρήσης τεχνολογικών λύσεων ως απάντηση στη νόσο COVID-19 δήλωσε ο ΠΟΥ
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν συνιστά στις χώρες να προχωρήσουν στην έκδοση "διαβατηρίων ανοσίας" για όσους έχουν αναρρώσει από τη νόσο που προκαλεί ο κορωνοϊός.
Ωστόσο, όπως ανέφερε ειδικός του τομέα Υγείας του ΠΟΥ, ο Οργανισμός εξετάζει το ενδεχόμενο υιοθέτησης ηλεκτρονικού πιστοποιητικού εμβολιασμού.
"Εξετάζουμε πολύ προσεκτικά την δυνατότητα χρήσης τεχνολογικών λύσεων ως απάντηση στη νόσο COVID-19, μία από αυτές είναι πώς μπορούσε να συνεργαστούμε με τα κράτη μέλη για την υιοθέτηση ενός ηλεκτρονικού πιστοποιητικού εμβολιασμού", δήλωσε ο ειδικός του ΠΟΥ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης μέσω τηλεδιάσκεψης στην Κοπεγχάγη.

Τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα

Τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού θα μπορούσαν να αλλάξουν τα δεδομένα, λέει ο διευθυντής του ΠΟΥ στην Ευρώπη, την ώρα που ο πλανήτης ετοιμάζεται για την έναρξη των εμβολιασμών.
«Πρωτοφανής» είναι, σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Hans von Kluge, η υπόσχεση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

Περιορισμένα τα αποθέματα στην αρχή

Πάντως, ο διευθυντής του ΠΟΥ στην Ευρώπη επεσήμανε ότι τα αποθέματα των εμβολίων αναμένεται να είναι περιορισμένα στα αρχικά στάδια, για αυτό και οι χώρες θα πρέπει να αποφασίσουν ως προς το ποια μέρη του πληθυσμού θα έχουν προτεραιότητα.
Αυτά, καθώς η Βρετανία ενέκρινε, πρώτη, το εμβόλιο της Pfizer, βγαίνοντας μπροστά στην κούρσα που διεξάγεται παγκοσμίως για την έναρξη των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού.
Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ και η Ευρώπη δεν έχουν δώσει ακόμη έγκριση για το εμβόλιο.
Ο ΠΟΥ, εν τω μεταξύ, ανακοίνωσε χθες 2/12, ότι έχει λάβει και αξιολογεί τα στοιχεία από την Pfizer και την BioNTech.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης