Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δερμιτζάκης: Κάτι δεν πάει καλά επιδημιολογικά με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα – Είμαι πολύ ανήσυχος

Δερμιτζάκης: Κάτι δεν πάει καλά επιδημιολογικά με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα – Είμαι πολύ ανήσυχος
Ρίσκο να αρθεί το lockdown αν δεν καταλάβουμε γιατί είδαμε αυτήν την αύξηση των κρουσμάτων λέει ο κ.Δερμιτζάκης
Την έντονη ανησυχία του για την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα εξέφρασε ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, ο οποίος εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων εν μέσω lockdown και αφού μάλιστα είχαν αρχίσει να μειώνονται οι μολύνσεις.
«Τα κρούσματα δεν πέφτουν, είμαι προβληματισμένος και ανησυχώ πάρα πολύ γιατί την προηγούμενη εβδομάδα μέχρι το Σάββατο που είχαμε αρκετά τεστ είχαμε δει μια σταθερή μείωση.
Την Τρίτη και την Τετάρτη είχαμε 2.200 αυτό δεν ταιριάζει, δεν εξηγείται, δεν μπαίνει σε κανένα μοντέλο» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Δερμιτζάκης.
«Αυτό με ανησυχεί, δεν μπορώ να το εξηγήσω, δεν ξέρω αν προέκυψε κάποια μετάδοση στη μέση του lockdown, γιατί αυτό βγαίνει την περίοδο που περιμέναμε την περαιτέρω μείωση των κρουσμάτων λόγω του κλεισίματος των σχολείων.
Σαν να κλείσαμε τα σχολεία και αυξήθηκαν οι μεταδόσεις, που δεν νομίζω να ισχύει αυτό.
Άρα κάτι δεν πάει καλά επιδημιολογικά.
Αυτή τη στιγμή, η εικόνα αυτή με ανησυχεί, διότι βλέπουμε αύξηση αντί για μείωση.
Αν δεν καταλάβουμε γιατί είδαμε αυτή την αύξηση, ανεξάρτητα με το αν θα αρχίσει να μειώνεται ξανά, νομίζω είναι ρίσκο να αρθεί το lockdown γιατί δεν ξέρουμε από πού προέρχονται αυτές οι μεταδόσεις» υποστήριξε ο κ.Δερμιτζάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης