Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Τουρκίας: Η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ θα ωφελήσει και τις 2 πλευρές

Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Τουρκίας: Η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ θα ωφελήσει και τις 2 πλευρές
Θέλουμε διάλογο με την Ελλάδα, εκείνη όμως όχι, δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας
Η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα ωφελήσει και τις δύο πλευρές και θα ήταν επίσης χρήσιμη για την επίλυση υφιστάμενων προβλημάτων, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Faruk Kaymakçı.
Η Τουρκία είναι μέρος της Ευρώπης αλλά δεν έχει δει αρκετή υποστήριξη από την ΕΕ, δήλωσε ο Kaymakçı, μιλώντας στο πάνελ του Παγκόσμιου Φόρουμ TRT με τίτλο "Νέες πραγματικότητες και διακρατικές σχέσεις μετά τον COVID-19" που διοργανώθηκε από τον αγγλόφωνο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό της Τουρκίας.
Η Τουρκία έχει τη μεγαλύτερη ιστορία με την ένωση στο δρόμο προς την ένταξη, συμπεριλαμβανομένης της μακρύτερης διαδικασίας διαπραγματεύσεων γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ.
Η χώρα υπέγραψε συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ το 1964, η οποία θεωρείται συνήθως ως πρώτο βήμα για να γίνει τελικά υποψήφια για ένταξη στο μπλοκ.
Ωστόσο, για την έναρξη των διαπραγματεύσεων, η Τουρκία έπρεπε να περιμένει  μέχρι το 2005, μια μοναδικά μακρά διαδικασία σε σύγκριση με άλλους αιτούντες.
Ο Kaymakçı δήλωσε επίσης ότι τα ψηφίσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Οκτώβριο του 2020 που είχαν ως στόχο την Τουρκία να ανταποκριθεί στα αιτήματα της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής διοίκησης είναι απαράδεκτα.

«Θέλουμε διάλογο με την Ελλάδα, εκείνη όμως όχι»

"Περιμένουμε ένα μήνυμα από την Ελλάδα και τους Ελληνοκύπριους για επίλυση των προβλημάτων.
Τους είδατε να απορρίπτουν το Σχέδιο Ανάν (πρόταση του ΟΗΕ για τον τερματισμό της κρίσης) στην Κύπρο.
Όλοι γνωρίζετε ότι μικρά νησιά ή βράχοι στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο δεν μπορεί να έχει τα ίδια δικαιώματα με την κύρια ήπειρο ", επεσήμανε ο Kaymakçı.
"Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο και διαπραγματεύσεις, αλλά η Ελλάδα αποφεύγει τον διάλογο.
Εάν η ΕΕ αγνοήσει όλα αυτά και συνεχίσει να κινείται προς την ίδια κατεύθυνση, όλοι θα αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες", πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης