Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πυρά κατά της Google για καταπάτηση του εργατικού δικαίου από πρώην συνδικαλιστές υπαλλήλους

tags :
ΗΠΑ: Πυρά κατά της Google για καταπάτηση του εργατικού δικαίου από πρώην συνδικαλιστές υπαλλήλους
Η καταγγελία αναφέρει δύο υπαλλήλους, τον Laurence Berland και την Kathryn Spiers, που και οι δύο απολύθηκαν στα τέλη του 2019 για ακτιβισμό των εργαζομένων
Για παραβίαση του εργατικού Δικαίου των ΗΠΑ κατηγορείται ο κολοσσός της Google.
Σύμφωνα με την καταγγελία που υπέβαλε σήμερα 3/12 το Εθνικό Συμβούλιο Εργατικών Σχέσεων (National Labor Relations Board ή απλά NLRB) και έδωσε δημόσια το TheVerge η Google κατασκόπευε εργαζομένους που οργανώνουν διαμαρτυρίες εργαζομένων και στη συνέχεια, απέλυσε δύο από αυτούς, .
Η καταγγελία αναφέρει δύο υπαλλήλους, τον Laurence Berland και την Kathryn Spiers, που και οι δύο απολύθηκαν στα τέλη του 2019 για ακτιβισμό των εργαζομένων.
Ο Berland οργάνωσε διαμαρτυρίες κατά της απόφασης της Google να συνεργαστεί με την IRI Consultants, μια εταιρεία γνωστή για τις αντι-συνδικαλιστικές δράσεις, όταν της δόθηκε να ελέγξει τα ημερολόγια των υπαλλήλων.
Τώρα, το NLRB διαπίστωσε ότι η πολιτική της Google να ελέγχει τα ημερολόγια συγκεκριμένων υπαλλήλων είναι παράνομη.
Αρκετοί άλλοι υπάλληλοι απολύθηκαν μετά τις διαμαρτυρίες, αλλά το NLRB διαπίστωσε ότι μόνο οι απολύσεις του Berland και της Spiers παραβιάζουν το εργατικό δίκαιο.
"Η πρόσληψη της IRI από την Google είναι μια ξεκάθαρη δήλωση ότι η διοίκηση δεν ανέχεται πλέον την οργάνωση των εργαζομένων", δήλωσε ο Berland.
"Η διοίκηση θέλει να στείλει αυτό το μήνυμα και το NLRB στέλνει τώρα το δικό του μήνυμα: η οργάνωση των εργαζομένων προστατεύεται από το νόμο."
Η Spiers απολύθηκε αφού δημιούργησε ένα αναδυόμενο παράθυρο που έβλεπαν οι υπάλληλοι της Google που επισκεπτόταν τον ιστότοπο IRI Consultants.
"Οι χρήστες Google έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν σε προστατευμένες συντονισμένες δραστηριότητες", ανέφερε η ειδοποίηση, σύμφωνα με την The Guardian.

Τι δηλώνει η εταιρεία

Η εταιρεία δήλωσε ότι η Spiers παραβίασε πολιτικές ασφαλείας, μια δήλωση που έβλαψε τη φήμη της στην τεχνολογική κοινότητα.
Τώρα, το NLRB διαπίστωσε ότι η απόλυση ήταν παράνομη.
«Αυτή την εβδομάδα το NLRB διαπίστωσε ότι με απολύσαν παράνομα επειδή προσπάθησα να βοηθήσω τους συναδέλφους μου", δήλωσε η Spiers.
"Συνάδελφοι και ξένοι πιστεύουν ότι έκανα κατάχρηση του ρόλου μου εξαιτίας ψεμάτων που είπε η διοίκηση της Google.
Το NLRB μπορεί να διατάξει την Google να με αποκαταστήσει, αλλά δεν μπορεί να αντιστρέψει τη ζημιά που έγινε στην αξιοπιστία μου."
Εάν η Google επιλέξει να μην διευθετήσει τις εκκρεμότητές της με τους δύο υπαλλήλους που απέλυσε, η καταγγελία θα παραπεμφθεί σε διοικητικό δικαστή τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τους New York Times.
Η εταιρεία θα μπορούσε να αναγκαστεί να επιστρέψει μισθούς τόσο στον Berland όσο και στον Spiers, και να τους προσλάβει ξανά, αν χάσει την υπόθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης