Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

UNWTO: “Η πλειοψηφία των χωρών ανοίγει τα σύνορα της”

tags :
UNWTO: “Η πλειοψηφία των χωρών ανοίγει τα σύνορα της”
152 προορισμοί έχουν “χαλαρώσει” τα μέτρα τους
Όλο και περισσότερες χώρες ανοίγουν τα σύνορά τους και άρουν τα περιοριστικά μέτρα. Αυτό αποκαλύπτουν επικαιροποιημένα στοιχεία της πρόσφατης έκθεσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO).
Από την αρχή της πανδημίας ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού δημοσιεύει την “Έκθεση Περιορισμών Ταξιδίων”. Παρακολουθώντας τα μέτρα που θέτουν σε ισχύ 217 προορισμοί παγκοσμίως.
Με στόχο να στηρίξει τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την ανάκαμψη της τουριστικής βιομηχανίας.
Στην 8η έκθεση παρουσιάζεται πως:
*    Το 70% όλων των παγκόσμιων προορισμών μείωσε τους περιορισμούς στα ταξίδια που πάρθηκαν για την αντιμετώπιση του COVID-19.
*    Μόνο ένας στους τέσσερις προορισμούς συνεχίζει να διατηρεί τα σύνορά του εντελώς κλειστά για τους διεθνείς τουρίστες.

152 προορισμοί έχουν “χαλαρώσει” τα μέτρα τους

Αναλυτικότερα, η έκθεση δείχνει ότι, από την 1η Νοεμβρίου, συνολικά:
*    152 προορισμοί έχουν μειώσει τους περιορισμούς στον διεθνή τουρισμό.
*    Από τους 115 που καταγράφηκαν την 1η Σεπτεμβρίου.
*    59 προορισμοί κράτησαν τα σύνορά τους κλειστά για τους τουρίστες. Δηλαδή καταγράφεται μείωση 34 χωρών συγκριτικά με τους δύο προηγούμενους μήνες.

Γεωγραφικές διαφορές

Η Ευρώπη συνεχίζει να πρωτοστατεί στην άρση ή τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών. Ακολουθούν ΗΠΑ, Αφρική και Μέση Ανατολή.
Ασία και ο Ειρηνικός εξακολουθούν να είναι οι περιοχές με τους λιγότερους περιορισμούς στα ταξίδια. Αλλά εκεί εντοπίζονται και χώρες που προβαίνουν σε ολοκληρωμένα κλεισίματα συνόρων για τον διεθνή τουρισμό.

Λόγοι άρσης των ταξιδιωτικών περιορισμών

Η έκθεση ρίχνει φως και στους παράγοντες που επιτρέπουν σε κάποιες χώρες να ανοίξουν τα σύνορα τους.
Οι προορισμοί που καταγράφουν υψηλές βαθμολογίες στους δείκτες υγείας καθώς και στον δείκτη περιβαλλοντικών επιδόσεων είναι μεταξύ εκείνων που έχουν μειώσει τους περιορισμούς γρηγορότερα.
Απεναντίας, οι προορισμοί που επιλέγουν να διατηρήσουν τα σύνορα τους κλειστά τείνουν να βρίσκονται εντός των αναδυόμενων οικονομιών.
Με σχετικά χαμηλές βαθμολογίες στους δείκτες υγείας και στον δείκτη περιβαλλοντικών επιδόσεων.
Οι περισσότεροι από αυτούς τους προορισμούς είναι σε Ασία-Ειρηνικό (APAC). Πρόκειται για μικρά νησιωτικά αναπτυσσόμενα κράτη και αναπτυσσόμενες χώρες.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης