Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καπραβέλος (διευθυντής ΜΕΘ στο Παπανικολάου): Ακούμε με τρόμο τα περί άρσης του lockdown – Περιορισμοί μέχρι το εμβόλιο

tags :
Καπραβέλος (διευθυντής ΜΕΘ στο Παπανικολάου): Ακούμε με τρόμο τα περί άρσης του lockdown – Περιορισμοί μέχρι το εμβόλιο
Η εφημερίδα του νοσοκομείου Παπανικολάου αρχίζει χωρίς ούτε μια κλίνη διαθέσιμη είπε ο κ.Καπραβέλος
Τη θέση ότι γιατροί και νοσηλευτές ακούν με τρόμο τη συζήτηση περί άρσης του lockdown και ανοίγματος της αγοράς διατύπωσε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, Ν. Καπραβέλος.
«Αντί η συζήτηση να αφορά ποια περιοριστικά μέτρα θα αρθούν, θα πρέπει να συζητηθεί ποια τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε για να περιορίσουμε την διασπορά.
Εγώ βλέπω έναν μαραθώνιο.
Δεν είναι αγώνας δρόμου ή ταχύτητας να ανοίξουμε 14/12 ή 21/12.
Θα πρέπει τα περιοριστικά μέτρα να υπάρχουν έως ότου βγει το εμβόλιο.
Σήμερα η εφημερία στο Παπανικολάου ξεκινά χωρίς να υπάρχει διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ κάτι που είναι αδιανόητο.
Χάνουν τη ζωή τους από κορωνοϊό ακόμη και νέοι άνθρωποι ενώ είναι μεγάλη η κόπωση του προσωπικού, σωματική και ψυχική» είπε ο κ.Καπραβέλος, ο οποίος υποστήριξε ότι νοσηλεύτριες κλαίνε, όταν πρέπει μετά από ώρες δουλειάς, να μπαίνουν μέσα στις κλίνες γιατί δεν υπάρχει άλλο προσωπικό και επειδή οι ασθενείς τις έχουν ανάγκη, καθώς και ότι απελπίζονται ή τα χάνουν όταν δεν βρίσκουν μάσκα στο συρτάρι.
«Η πολιτεία εύκολα χειροκροτεί τον ήρωα, αλλά όταν είναι να πάρει μέτρα υπέρ των ανθρώπων αυτών, ακόμη διστάζει και σήμερα συζητάμε για ανθυγιεινό επίδομα.
Αν είναι δυνατόν» τόνισε ο κ.Καπραβέλος, επισημαίνοντας: «Σε αυτό το σύστημα υγείας, πρόσθεσε, είναι αδύνατον να βασιστεί η πολιτεία για να προχωρήσει σε άνοιγμα».
Κληθείς να σχολιάσει γιατί δεν πέφτουν τα νούμερα της πανδημίας, ο κ.Καπραβέλος είπε ότι η διασπορά είναι τόσο μεγάλη γιατί πλέον είναι μέσα στην οικογένεια και κανένα κρούσμα που φτάνει πλέον στα νοσοκομεία δεν είναι ορφανό.
«Συνεπώς δύο είναι τα ζητήματα, είτε οι πολίτες δεν εφαρμόζουν τα αυτοπεριοριστικά μέτρα είτε τα μέτρα της πολιτείας είναι ανεπαρκή και δεν φτάνουν» τόνισε, χαρακτηρίζοντας ξεπερασμένη την τακτική που εφαρμόζεται για τον περιορισμό της μετάδοσης.
«Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να μιλάμε για κανένα άνοιγμα σε καμία περιοχή είτε είναι στο κόκκινο, είτε στο πορτοκαλί, είτε στο πράσινο.
Εάν θέλουμε να ανοίξουν κάποιοι τομείς πρέπει να γίνεται ανίχνευση του ιού και στοχευμένη καραντίνα σε όλη την Ελλάδα.
Για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει όπως σε άλλες χώρες να γίνονται πολλά τεστ, να περιορίζονται όσοι νοσούν και με δειλά – δειλά βήματα να ανοίξουν κάποιοι τομείς.
Η πολιτεία πρέπει να απελευθερώσει τους γιατρούς σχετικά με τα διαγνωστικά τεστ καθώς ακόμη και με 40 ευρώ αρκετοί δυσκολεύονται να τα κάνουν» είπε ο κ.Καπραβέλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης