Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξαδάκτυλος: Άρση lockdown μόνο όταν θα είναι διψήφιος ο αριθμός των διασωληνωμένων

Εξαδάκτυλος: Άρση lockdown μόνο όταν θα είναι διψήφιος ο αριθμός των διασωληνωμένων
Πρόωρη άρση του lockdown θα αυξήσει άμεσα τους διασωληνωμένους στους 900 είπε ο κ.Εξαδάκτυλος
Την θέση πως δεν μπορεί να αρθεί το lockdown αν πρώτα δεν μειωθούν σε διψήφιο αριθμό οι διασωληνωμένοι διατύπωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθ. Εξαδάκτυλος.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Εξαδάκτυλος υποστήριξε ότι αν γίνει πρόωρα η άρση των περιορισμών, το δεύτερο κύμα της πανδημίας μπορεί να φουσκώσει και οι διασωληνωμένοι να αγγίξουν εύκολα τους 900.
«Δεν μπορούμε να μιλάμε για άνοιγμα της αγοράς με αυτό τον αριθμό κρουσμάτων και διασωληνωμένων.
Για να αρθεί το lockdown, ο αριθμός των διασωληνωμένων πρέπει να είναι διψήφιος.
Από τους 95 στις 25 Οκτωβρίου φτάσαμε στους 600 που είναι σημείο συναγερμού στις 27-28 Νοεμβρίου, σε λίγες μόνο εβδομάδες.
Αν κάνουμε ένα βήμα πρόωρο, αυτό που θα συμβεί είναι να έχουμε μια υποτροπή του δεύτερου κύματος, το οποίο θα φουσκώσει ακόμα περισσότερο.
Είμαστε στο σημείο, όπου πλέον θα υπάρξει έκρηξη, διότι αν οι 600 γίνουν 900, το οποίο πλέον δεν είναι απίθανο, οι δυνατότητες θα έχουν ξεπεραστεί» υποστήριξε ο κ.Εξαδάκτυλος.
Ερωτηθείς για το εάν αποδίδει ή όχι το lockdown, ο προέδρος του ΠΙΣ τόνισε ότι «αν δεν είχαμε τα μέτρα, σήμερα οι διασωληνωμένοι θα ήταν τετραψήφιοι και τα κρούσματα πενταψήφια».
«Η ελλάδα δεν μια χώρα που έχει στήριξη από τις γειτονικές χώρες, ώστε να βάλουμε στο τρένο κάποιους ασθενείς και να τους στείλουμε να νοσηλευτούν πχ στη Γερμανία» είπε ο κ. Εξαδάκτυλος, ο οποίος επανέλαβε ότι η διάδοση του ιού είναι τεράστια, ότι η κοινωνία είναι στα όρια της υπερκόπωσης και για αυτό υπάρχει δυσκολία στην τήρηση των μέτρων.
Στο πλαίσιο αυτό τόνισε πρέπει να οργανωθεί καλύτερα η εμβολιαστική καμπάνια, ενώ για να «χτιστεί» ένα τείχος προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό και να είμαστε ασφαλείς, θα πρέπει να εμβολιαστούν 3-4 εκατ. άνθρωποι και ο χρόνος που απαιτείται είναι 1,5-2 μήνες από την έναρξη των εμβολιασμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης