Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εφιάλτης ο κορωνοϊός για τις ΗΠΑ – Πάνω από 2.700 νεκροί σε 24 ώρες – Ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία

tags :
Εφιάλτης ο κορωνοϊός για τις ΗΠΑ – Πάνω από 2.700 νεκροί σε 24 ώρες – Ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία
Για τη χειρότερη υγειονομική κρίση τους επόμενους μήνες στην ιστορία των ΗΠΑ προειδοποιούν Αμερικάνοι επιστήμονες
Στον απόλυτο εφιάλτη έχει εξελιχθεί η επιδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, όπου καθημερινά καταγράφονται συνεχή ρεκόρ όσον αφορά τον αριθμό των νεκρών και των εισαγωγών ασθενών με covid στα νοσοκομεία.
Αμερικάνοι επιστήμονες, όπως ο επικεφαλής των Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) έσπευσε να προειδοποιήσει τους πολίτες πως τους επόμενους μήνες, είναι πολύ πιθανό οι ΗΠΑ να ζήσουν την χειρότερη υγειονομική κρίση στην ιστορία τους.
Αν και από τα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να αρχίσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του covid στις ΗΠΑ, οι επιστήμονες επισημαίνουν πως θα χρειαστούν αρκετοί μήνες ακόμα έτσι ώστε να εμβολιαστεί ένας ικανός αριθμός ανθρώπων που θα επιτρέψει να δημιουργηθεί ένα επαρκές τείχος ανοσίας κατά του ιού.
Και για αυτό το λόγο τονίζουν πως είναι απαραίτητο οι πολίτες να λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα αυτοπροστασίας, όπως η χρήση μάσκας, η τήρηση των αποστάσεων και η υγιεινή των χεριών.
Πράγματι τα στοιχεία που έρχονται από τις ΗΠΑ είναι εξαιρετικά απαισιόδοξα.
Τις τελευταίες 24 ώρες αναφέρθηκαν 2.731 νέοι θάνατοι, αριθμός που εκτοξεύει το σύνολο των θυμάτων από την επιδημία στα 273.368 και που παραπέμπει στα όσα βίωσε η χώρα τον περασμένο Απρίλιο.
Παράλληλα καταγράφηκαν 195.121 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 σε μια μέρα, με το σύνολο των μολύνσεων να αγγίζει τα 14 εκατομμύρια, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως στην Πολιτεία της Καλιφόρνια αναφέρθηκαν περισσότερα από 20.000 κρούσματα, αριθμός που αποτελεί τον υψηλότερο που έχει καταγραφεί σε οποιαδήποτε Πολιτεία από την έναρξη της επιδημίας.
Την ίδια στιγμή, καταγράφηκε νέο ρεκόρ στις εισαγωγές ασθενών με covid στα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα για πρώτη φορά οι νοσηλευόμενοι να ξεπεράσουν τους 100.000 και να φτάσουν στους 100.226.
Ο επικεφαλής των CDC, Robert Redfield υποστήριξε πως οι ΗΠΑ είναι αντιμέτωπες με το ενδεχόμενο να δουν το δημόσιο σύστημα υγείας τους να καταρρέει, καθώς καταγράφεται τεράστια πίεση από την επιδημία.
«Η αλήθεια είναι ότι ο Δεκέμβριος, ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι πολύ δύσκολοι μήνες.
Συγκεκριμένα, πιστεύω ότι θα είναι η πιο δύσκολη περίοδος στην ιστορία της δημόσιας υγείας των ΗΠΑ» τόνισε ο Redfield, τη στιγμή που μετρήσεις από το πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον κάνουν λόγο για 450.000 νεκρούς λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού έως την 1η Μαρτίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης