Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νότια Κορέα: Το πραγματικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2,1% στο γ’ τρίμηνο του 2020

Νότια Κορέα: Το πραγματικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2,1% στο γ’ τρίμηνο του 2020
Η πορεία του ΑΕΠ της Νότιας Κορέας αναθεωρήθηκε θετικά για το τρίτο τρίμηνο του 2020
Η πορεία του ΑΕΠ της Νότιας Κορέας αναθεωρήθηκε θετικά για το τρίτο τρίμηνο του 2020, μεγαλώνοντας τις ελπίδες οικονομικής ανάκαμψης από τις συνέπειες εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19, όπως έδειξαν σήμερα τα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας.
Το πραγματικό ΑΕΠ αναθεωρήθηκε για τον πληθωρισμό και αυξήθηκε κατά 2,1% το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, αντανακλώντας τα θετικά δεδομένα των επενδύσεων στις εγκαταστάσεις, στις κατασκευές, αλλά και στην ιδιωτική κατανάλωση.
Το πραγματικό ΑΕΠ στη χώρα μειώθηκε κατά 1,3% το πρώτο τρίμηνο και κατά 3,2% στο δεύτερο τρίμηνο, εξαιτίας των οικονομικών συνεπειών από την εξάπλωση της COVID-19.
Η θετική πορεία του κατά το τρίτο τρίμηνο ενίσχυσε τις προσδοκίες για οικονομική ανάκαμψη.
Ωστόσο, η προοπτική για την πορεία του ΑΕΠ κατά το τέταρτο τρίμηνο παραμένει ζοφερή, εξαιτίας της επανεμφάνισης και της έξαρσης εξάπλωσης των κρουσμάτων της πανδημίας το Νοέμβριο.
Οι εξαγωγές που αντιστοιχούν περίπου στο 50% της οικονομίας της Νότιας Κορέας, αυξήθηκαν κατά 16% στο τρίτο τρίμηνο, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, με δεδομένη μία μερική ανάκαμψη της ζήτησης σε παγκόσμιο επίπεδο.

www.bankingnrews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης