Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πυρετός διεργασιών στη Γερουσία για την ψήφιση του πακέτου μέτρων τόνωσης έως τις 6 Δεκεμβρίου

ΗΠΑ: Πυρετός διεργασιών στη Γερουσία για την ψήφιση του πακέτου μέτρων τόνωσης έως τις 6 Δεκεμβρίου
Ο ηγέτης των Ρεπουμλικανών στη Γερουσία McConnell θα συναντηθεί με τον επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Steny Hoyer
Δύο κορυφαίοι ηγέτες του Κογκρέσου συνομίλησαν την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου για δεύτερη φορά αυτήν την εβδομάδα, καθώς στη Γερουσία επικρατεί πυρετός διεργασιών για την ψήφιση ενός νέου πακέτου μέτρων τόνωσης της οικονομίας από τις συνέπειες της πανδημίας.
Ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Steny Hoyer δήλωσε ότι θα μιλήσει με τον ηγέτη της πλειοψηφίας στη Γερουσία Mitch McConnell για μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας.
Ο Hoyer δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ελπίζει ότι τα κόμματα θα μπορέσουν να συνάψουν μια συμφωνία όσον αφορά το πακέτο μέτρων μέχρι το τέλος του Σαββατοκύριακου (6/12) και να την περάσουν την επόμενη εβδομάδα.
Αυτό θα απαιτούσε έναν γρήγορο συμβιβασμό, καθώς οι ηγέτες των Ρεπουμπλικανών και των Δημοκρατικών απέχουν περισσότερο από 1 τρισ. δολάρια στις τελευταίες προτάσεις τους για τα μέτρα τόνωσης.
Ο McConnell ανακοίνωσε την Τρίτη (1/12) ότι επιθυμεί το σχέδιο μέτρων κατά της πανδημίας να ψηφιστεί μαζί με το νομοσχέδιο για τις ομοσπονδιακές δαπάνες στις 11 Δεκεμβρίου.
Σε μία πιθανή ένδειξη ότι οι Δημοκρατικοί θα μπορούσαν να συμφωνήσουν να συνδέσουν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού με ένα συγκεκριμένο όριο δαπανών, ο Hoyer δήλωσε την Τετάρτη (2/12) ότι θέλει να ολοκληρώσει τις νομοθετικές εργασίες στο σώμα την ίδια ημερομηνία.
«Η ανάγκη είναι μεγάλη, άμεση και επείγουσα και νομίζω ότι έχουμε σίγουρα την ικανότητα να δράσουμε», είπε.
«Παρεμπιπτόντως, ο γερουσιαστής McConnell συμφωνεί σε αυτό», σημείωσε.
Και τα δύο μέρη έχουν ζητήσει να ψηφισθεί τη νομοθεσία για τις ενισχύσεις πριν από το τέλος του 2020.

Κρίσιμη συγκυρία

Τα μέτρα προστασίας προς τους ανέργους Αμερικανούς, τους ενοικιαστές και τους οφειλέτες φοιτητικών δανείων θα λήξουν στο τέλος του έτους καθώς τα κρούσματα της πανδημίας αυξάνονται στις ΗΠΑ και οι πολιτείες λαμβάνουν περισσότερα περιοριστικά μέτρα.
Βουλευτές της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας υπέβαλαν μια διακομματική πρόταση για ένα πακέτο ύψους 908 δισεκατομμυρίων δολαρίων την Τρίτη (1/12).
Ο McConnell τότε αντιπρότεινε το δικό του, μικρότερο σχέδιο το οποίο σύμφωνα με ίδιο έχει την υποστήριξη του Προέδρου Donald Trump.
Ο πρόεδρος της Βουλής Nansy Pelosi και ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin μίλησαν την Τρίτη (1/12) για πρώτη φορά από τα τέλη Οκτωβρίου.
O Mnuchin της είπε ότι θα επανεξετάσει τόσο την παραπάνω διακομματική πρόταση όσο και ένα γενικό σχέδιο που κατέθεσαν οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο τη Δευτέρα (30/11).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης