Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fed Beige Book: Μέτρια η οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ - Μεγάλη απειλή ο κορωνοϊος

tags :
Fed Beige Book: Μέτρια η  οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ - Μεγάλη απειλή ο κορωνοϊος
Σκοτεινιάζει η οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το beige Book της Federal Reserve
Η οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ παρέμεινε μέτρια σε μεγάλο μέρος της χώρας και έδειξε σημάδια επιβράδυνσης σε περιοχές όπου τα κρούσματα κορωνοϊού είναι ιδιαίτερα υψηλά, σύμφωνα με το beige Book της Federal Reserve.
Οι περισσότερες περιοχές δικαιοδοσίας της Fed έχουν χαρακτηρίσει την οικονομική επέκταση ως μέτρια ή μέτρια εν συγκρίσει με το  Beige Book της προηγούμενης περιόδου.
Ωστόσο, τέσσερις περιφέρειες περιέγραψαν την ανάπτυξη που έχει σημειωθεί από αδύναμη έως ανύπαρκτη.
Η οικονομική δραστηριότητα παρέμεινε κάτω από τα επίπεδα προ πανδημίας – τουλάχιστον για ορισμένους τομείς.
H Φιλαντέλφια και τρεις από τις τέσσερις μεσοδυτικές πολιτείες παρατήρησαν ότι η οικονομική δραστηριότητα άρχισε να επιβραδύνεται στις αρχές Νοεμβρίου, καθώς τα κρούσματα COVID-19 αυξήθηκαν.
Την ίδια στιγμή, παρατηρείται ήπια αύξηση σε ό,τι αφορά τις κατασκευές, τις εφοδιαστικές αλυσίδες και την αγορά κατοικίας.
Στον τραπεζικό τομέα, εκτιμάται πως υπάρχει επιδείνωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των δανειακών χαρτοφυλακίων – ιδίως για τα δάνεια που έχουν λάβει επιχειρήσεις στους κλάδους της εστίασης και της φιλοξενίας.
Μοιραία αναμένεται ευρύτερη αύξηση των καθυστερήσεων το 2021.
Ωστόσο, οι περισσότερες πολιτείες ανέφεραν ότι οι προοπτικές των επιχειρήσεων παρέμειναν θετικές, αν και η αισιοδοξία έχει μειωθεί λόγω της επιβολής νέων περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού.

Ανεργία - μισθοί

Σχεδόν όλες οι Πολιτείες ανέφεραν ότι η απασχόληση αυξήθηκε, ωστόσο για τις περισσότερες ο ρυθμός ήταν αργός μείωσης της ανεργίας ήταν αργός και η ανάκαμψη παραμένει ατελής.
Οι εταιρείες που προχώρησαν σε προσλήψεις συνέχισαν να αναφέρουν δυσκολίες σε σχέση με την προσέλκυση αλλά και τη διατήρηση εργαζομένων.
Η απότομη άνοδος των κρουσμάτων κορωνοϊού έχει προκαλέσει τη διακοπή λειτουργίας των περισσότερων σχολείων στις ΗΠΑ και έχει οδηγήσει στο κλείσιμο πολλές επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα τα προβλήματα που σχετίζονται με την προσφορά εργασίας να επιδεινώνονται.
Η φύλαξη των παιδιών αναδεικνύεται σε μείζον πρόβλημα ειδικά για τις εργαζόμενες γυναίκες, με πολλές επιχειρήσεις να προσφέρουν ευέλικτα ωράρια ώστε να καλυφθούν οι όποιες ανάγκες.
Παρά τις δυσκολίες, οι εταιρείες στις περισσότερες πολιτείες ανέφεραν ότι οι μισθοί αυξήθηκαν συνολικά με ελαφρύ ή μέτριο ρυθμό.
Ωστόσο, μεγάλα προβλήματα στην εξεύρεση εργασίας εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν πολίτες με χαμηλή ειδίκευση – ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/beige%20book%2012.2.jpg?itok=WKAOhrPV

www.bankingnrews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης