Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Διχασμένη η Γερουσία και για τα επιδόματα ανεργίας – Μακριά από συμφωνία για το νέο πακέτο μέτρων τόνωσης

ΗΠΑ: Διχασμένη η Γερουσία και για τα επιδόματα ανεργίας – Μακριά από συμφωνία για το νέο πακέτο μέτρων τόνωσης
Ποιο είναι το σχέδιο του McConnell (Ρεπουμπλικανοί) και η αντιπρόταση των Δημοκρατικών (Schumer)
Οι ηγέτες των Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών κομμάτων στη Γερουσία διαφωνούν για το ύψος της βοήθειας σε όσους δικαιούνται επίδομα ανεργίας στο πλαίσιο του νέου πακέτου μέτρων τόνωσης της οικονομίας από τις συνέπειες της πανδημίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNBC,
Οι θέσεις τους παραμένουν αποκλίνουσες παρά τους μήνες διαπραγματεύσεων για το πλαίσιο των νέων μέτρων στήριξης γεγονός που αναδεικνύει πόσο δύσκολος είναι ο συμβιβασμός.
Εν τω μεταξύ, τα βασικά μέτρα ενισχύσεων προς τους άνεργους στο πλαίσιο του προγράμματος CARE πρόκειται να λήξουν έως τα τέλη Δεκεμβρίου.
Αυτό θα άφηνε εκατομμύρια Αμερικανούς χωρίς επιδόματα ανεργίας την ίδια στιγμή που λήγει η προστασία για τις εξώσεις και το μορατόριο στα φοιτητικά δάνεια.

Το σχέδιο του McConnell

Η ένταξη των μέτρων ανακούφισης σε ένα νομοσχέδιο για τις δημόσιες δαπάνες που πρέπει να ψηφιστεί έως τις 11 Δεκεμβρίου για να αποφευχθεί το κλείσιμο της κυβέρνησης φαίνεται το πλέον λογικό σενάριο σύμφωνα με τους αναλυτές.
Το σχέδιο του McConnell επεκτείνει τα επιδόματα ανεργίας κατά ένα μήνα μέσω δύο προσωρινών προγραμμάτων που δημιουργήθηκαν από τον νόμο CARES.
Ωστόσο, δεν προσφέρει μία επιπλέον ενίσχυση στα εβδομαδιαία επιδόματα ανεργίας – μία μείωση της ενίσχυσης από το σχέδιο που δημοσιοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο, το οποίο έδινε εβδομαδιαία επιδότηση 300 δολ.
Ο νόμος CARES, για την παροχή ενισχύσεων εξαιτίας της πανδημίας ύψους 2,2 τρισ.δολαρίων που ψηφίστηκε τον Μάρτιο, έδωσε στους άνεργους εργαζόμενους επιπλέον 600 δολ. την εβδομάδα, πέρα από το τυπικό τους επίδομα το οποίο έληξε Ιούλιο.
Χωρίς ένα εβδομαδιαίο συμπλήρωμα, ο μέσος άνεργος Αμερικανός θα είχε λάβει 318 δολ.την εβδομάδα τον Οκτώβριο, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας.
Επιπλέον, ο νόμος CARES προσέφερε επίδομα σε αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και άλλους εργαζόμενους που δεν δικαιούνται επίδομα ανεργίας.
Ο νόμος προσέφερε επίσης επίδομα έως και 13 επιπλέον εβδομάδες σε εργαζόμενους που είναι δικαιούχοι κρατικής αρωγής.
Και τα δύο προγράμματα έχουν προγραμματιστεί να λήξουν το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου.
Περίπου 12 εκατομμύρια εργαζόμενοι θα χάσουν τα οφέλη τους εάν λήξουν τα προγράμματα.
Η πρόταση του McConnell θα επέτρεπε στους δικαιούχους να υποβάλουν αίτηση για παροχές προγράμματος έως τα τέλη Ιανουαρίου.
Σε αυτό το σημείο, οποιοσδήποτε λαμβάνει βοήθεια θα μπορούσε να το κάνει μέχρι τα τέλη Μαρτίου.
Ο ηγέτης των Ρεπουμπλικανών έχει υποστηρίξει να δοθούν περίπου 500 δισεκατομμύρια δολάρια και είπε ότι προτιμά ένα μικρότερο, «στοχευμένο» νομοσχέδιο ανακούφισης.
Ο McConnell είπε ότι μίλησε με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου για το είδος του πακέτου μέτρων που είναι διατεθειμένος να υπογράψει ο πρόεδρος Trump.
Η πρότασή του περιλαμβάνει επίσης επιδοτήσεις σε μικρές επιχειρήσεις και για την παιδική φροντίδα.
Πριν αποκαλύψει το σχέδιό του, ο McConnell την Τρίτη (1/12) διακομματική πρόταση για ένα πακέτο μέτρων 908 δισ. δολαρίων από νομοθέτες στη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία.
Αυτό το σχέδιο προβλέπει 300 δολ. εβδομαδιαία ενίσχυση στους ανέργους έως τον Μάρτιο.


Η πρόταση του Schumer

Εν τω μεταξύ, ο Schumer, μαζί με τέσσερις άλλους γερουσιαστές των Δημοκρατικών, παρουσίασαν ένα νομοσχέδιο την Τρίτη (1/12)\ το οποίο, σε σχέση με την πρόταση του McConnell, προσφέρει περισσότερα οφέλη στους ανέργους.
Οι Δημοκρατικοί θα επανέφεραν την εβδομαδιαία ενίσχυση των 600 δολ. για όλους έως τον Οκτώβριο του 2021.
Ορισμένοι άνεργοι θα μπορούσαν να εισπράξουν την επιχορήγηση 600 δολ. μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου 2022, σύμφωνα με την πρόταση.

www.bankingnews.gr
Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php:65) in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 755