Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – 9η ανοδική συνεδρίαση – Ποιες διόρθωσαν και ποιες συνέχισαν υψηλότερα

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – 9η ανοδική συνεδρίαση – Ποιες διόρθωσαν και ποιες συνέχισαν υψηλότερα
ΑΓΟΡΑ: Όποια κίνηση και να κάνει δικαιολογημένη είναι. Και κάτω να πάει, υγιής διόρθωση θα την πούμε και πάνω να πάει, δικαιολογημένη θα είναι λόγω απωλειών από την αρχή του έτους. Μας έχει δώσει τόση χαρά μέσα σε λίγες εβδομάδες, που κοντεύουμε να ξεχάσουμε τις πίκρες που μας έχει μοιράσει απλόχερα εδώ και χρόνια.

Αυτή είναι και η ομορφιά της. Η μεταβλητότητα λοιπόν παρέμεινε και σήμερα σε υψηλά επίπεδα, δείχνοντας πως κάποιοι βάζουν κέρδη στην τσέπη και βελτιώνουν τη ρευστότητά τους. Την ίδια ώρα κάποιες μετοχές δείχνουν έτοιμες, αλλά θέλουν και καλό κλίμα για να κάνουν την υπέρβαση. Δεν υπάρχει βιασύνη. Οι αγορές είναι μαραθώνιος, όχι αγώνας 100 μέτρων.

Συνεχίζουμε να πηγαίνουμε με βάση τα θεμελιώδη και τα σήμερα της τεχνικής ανάλυσης. Ακολουθούμε μετοχές με κέρδη, μερίσματα και αντοχές. Αποφεύγουμε υπερδανεισμένες, ή αυτές που κάνουν σχέδια και μένουν σχέδια. Συμπλήρωσε 9 ανοδικές συνεδριάσεις με υψηλό τζίρο και πάλι.

ΤΖΙΡΟΣ: Συνήθως όταν κάνει μεγάλο τζίρο, σπάμε αντιστάσεις όπως πρέπει αλλά πρέπει να κοιτάμε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά, γιατί αλλού μπορεί να είναι «φόρτωμα» και αλλού «ξεφόρτωμα».

ΕΧΑΕ: Η σκέψη μας στους… ξενάρες που πουλούσαν ένα χρηματιστήριο στα 150 εκατ. ευρώ αντί να το αγοράσουν όλο! Απομακρύνεται από τον εκθετικό 200άρη και έχει δρόμο μπροστά της. Στα 3,70 ευρώ εντοπίζουμε την πρώτη αντίσταση. Στα 3,37 ευρώ και στο +2,43% με υψηλό όγκο 604 χιλ. τεμάχια. Πολλά εκατομμύρια χαρτιά έχουν αλλάξει χέρια το προηγούμενο διάστημα.

Θα μας επιτρέψουν κάποιοι να διαφωνήσουμε με την άποψη «δεν είναι δουλειά μας να φέρουμε εταιρείες στο ΧΑ». Αυτή ακριβώς θα πρέπει να είναι η δουλειά της διοίκησης. Η κάθε διοίκηση πρέπει να προσπαθεί να αυξήσει το τζίρο της. Πόρτα-πόρτα θα πηγαίναμε στη θέση τους. Αυτή είναι νοοτροπία δημοσίου. Περιμένουμε τον πελάτη στην είσοδο και «ξινίζουμε» τα μούτρα μας άμα μας ζητήσει κάτι.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πολύ καλή εικόνα από Εθνική και Eurobank, διόρθωσε η Alpha Bank, η οποία προς τα 0,82 ευρώ και κάτι  βρίσκει τους πωλητές με μεγαλύτερες διαθέσεις. 

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Με εξαιρετική απόδοση από τα χαμηλά αλλά και από τη μέρα που την τοποθετήσαμε στις επιλογές μας. Θα μπορούσαμε να πούμε πως λίγο πιο πάνω από τα τρέχοντα επίπεδα, κοντά στην αντίσταση από τα ψηλά του Ιουλίου 2019 θα ήταν λογικό κάποιος να κατοχυρώσει κέρδη, μήπως και κάνει μία καλή διόρθωση.

Όμως θεωρούμε πως αφού ο όμιλος πήγε έτσι εν μέσω τεράστιας κρίσης, φανταστείτε τι μπορεί να κάνει όταν βγούμε από αυτή. Θα παραμείνουμε λοιπόν και το 2021 για να δούμε όλο το έργο. Στα 11,07 ευρώ και στο +0,91% με όγκο 444 χιλ. τεμάχια.

ΕΥΔΑΠ: Έχει μία δυσκολία προς τα 7 ευρώ. Σήμερα έκανε μεγάλο όγκο. Θα έρθει και η σειρά της. Εδώ έχουν τρέξει άλλες κι άλλες. Αυτή που δε χρωστάει και έχει γεμάτο το ταμείο της θα καθίσουν οι «έξυπνοι» επενδυτές να την κοιτάζουν; Άλλωστε το απέδειξε και στο πρώτο κύμα της πανδημίας με τη γρήγορη επιστροφή της από τα χαμηλά.

LAMDA: Μεγάλος ο όγκος αν και είχε και ένα πακέτο. Η μετοχή πηγαίνει πάλι προς τη σημαντική αντίσταση των 6,70 ευρώ. Δυνατό το ράλι το τελευταίο διάστημα. Στα 6,50 ευρώ και στο +0,78%. Αποτίμηση 1,14 δισ. ευρώ.

DOPPLER: Ξαφνική αφύπνιση με υψηλό μάλιστα όγκο για τα δεδομένα της. Στα 0,4940 ευρώ και στο +10,27% με όγκο 46 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 5,2 εκατ. ευρώ.

PERFORMANCE: Όταν τα θεμελιώδη είναι δυνατά, ακόμα και ράλι να έχει κάνει μία μετοχή μπορεί να πάει ακόμα υψηλότερα. Αυτό δείχνει η πορεία της. Στα 6,80 ευρώ και στο +7,09% με αποτίμηση 26,5 εκατ. ευρώ.

ΟΛΘ: Πωλήσεις με αύξηση του όγκου συναλλαγών σήμερα. Στα 24,30 ευρώ και στο -2,80% με όγκο 16 χιλ. τεμάχια.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Απολύτως δικαιολογημένη η διόρθωση και να πούμε την αλήθεια και ακόμη πιο κάτω να πήγαινε δε θα μας ανησυχούσε. Ακόμα και αν έχανε τα 3 ευρώ. Θεωρούμε πως τώρα μπαίνει στο στόχαστρο κάποιων ισχυρότερων χαρτοφυλακίων. Απλά λόγω της μεγάλης ανόδου θέλει λίγο προσοχή και υπομονή.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Κάτι αλλάζει; Μεγάλος όγκος και σήμερα αλλά μάλλον οι αγοραστές αποκτούν πλέον ένα προβάδισμα, έστω και μικρό. Μαζεύτηκαν πολλά μεταξύ 1,40-1,42 ευρώ και δεν είδαμε μετά τα γνωστά μηχανάκια. Στα 1,4680 ευρώ και στο +3,97%.

FOURLIS: Δυσκολίες ξανά πάνω από τα 4,10 ευρώ. Η γνωστή διαδρομή. Στα 3,9450 ευρώ και στο -2,59%.

MOTOR OIL: Διόρθωσε και αυτή και είναι δικαιολογημένη η κίνηση.

ΕΥΑΘ: Πουλάνε και εδώ κάποιοι, μάλλον γιατί δεν έχουν υπομονή. Τι να πούμε…
Μάλλον δεν τους είναι αρκετό ότι είναι αδάνειστη, βγάζει κέρδη και δίνει μέρισμα.

ΑΔΜΗΕ: Αναμένουμε τα αποτελέσματα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης