Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Γιατί δεν σπεύσαμε όπως η Βρετανία για την έγκριση του εμβολίου της Pfizer

Γερμανία: Γιατί δεν σπεύσαμε όπως η Βρετανία για την έγκριση του εμβολίου της Pfizer
«Το ίδιο το εμβόλιο είναι προϊόν της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την οποία έχει αποχωρήσει η Βρετανία, επισήμανε  ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Jens Spahn αφήνοντας μία αιχμή για το Brexit
Η Γερμανία επέλεξε μια περισσότερο χρονοβόρα διαδικασία για την έγκριση των εμβολίων κορωνοϊού από την διαδικασία έκτακτης ανάγκης που επέλεξε η Βρετανία για το εμβόλιο που ανέπτυξαν οι Pfizer και BioNTech, επειδή ήθελε να αυξήσει την εμπιστοσύνη στα εμβόλια, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Jens Spahn.
«Έχουμε κράτη μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν εκδώσει μια τέτοια άδεια έκτακτης ανάγκης εάν το θέλαμε.
Αλλά αποφασίσαμε εναντίον αυτού και αυτό που επιλέξαμε ήταν μια κοινή ευρωπαϊκή προσέγγιση για να προχωρήσουμε μαζί» δήλωσε ο Jens Spahn όταν ρωτήθηκε για την βρετανική διαδικασία έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο της Pfizer.
«Είναι πολύ σημαντικό να το κάνουμε αυτό για να προωθήσουμε την εμπιστοσύνη σε αυτή την εξουσιοδότηση» πρόσθεσε.
Η δήλωση αυτή του υπουργού Υγείας της Γερμανίας, έρχεται μετά την δήλωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκου πως «η υπό προϋποθέσεις εξουσιοδότηση για διάθεση στην αγορά είναι ο πιο κατάλληλος ρυθμιστικός μηχανισμός για να χρησιμοποιηθεί στην τρέχουσα επείγουσα ανάγκη λόγω πανδημίας».

Αιχμές για το Brexit

Το να γιορτάζει κανείς την γρήγορη έγκριση από τη Βρετανία του εμβολίου των BioNtech/ Pfizer κατά του κορωνοϊού ως όφελος του Brexit είναι άστοχο, καθώς το ίδιο το εμβόλιο είναι προϊόν της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την οποία έχει αποχωρήσει η Βρετανία, επισήμανε ο Spahn.
Δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ενώ η Βρετανία ήταν η πρώτη που ενέκρινε το εμβόλιο, ο ίδιος είναι αισιόδοξος ότι σύντομα θα ακολουθήσει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.
Η διαφορά χρόνου οφείλεται στο ότι η Βρετανία και οι ΗΠΑ ακολούθησαν μια διαδικασία έκτακτης έγκρισης, ενώ η ΕΕ μια τακτική διαδικασία.
«Αλλά, μερικά σχόλια για το Brexit στους Βρετανούς φίλους μου: η Biontech είναι ένα ευρωπαϊκό επίτευγμα, από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το γεγονός ότι αυτό το ευρωπαϊκό προϊόν είναι τόσο καλό που η Βρετανία το ενέκρινε τόσο γρήγορα δείχνει ότι στην κρίση η ευρωπαϊκή και διεθνής συνεργασία είναι η καλύτερη», δήλωσε ο ίδιος.
Από κάποιες πλευρές, έγιναν υπαινιγμοί ότι το γεγονός πως η Βρετανία έχει τη δική της διαδικασία έγκρισης φαρμάκων σημαίνει ότι μπορεί να κινηθεί πιο γρήγορα σε σχέση με τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό οργανισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης