Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμιος αναβρασμός: «Φουντώνει» η λαϊκή αντίδραση με διαδηλώσεις κατά των lockdown

Παγκόσμιος αναβρασμός: «Φουντώνει» η λαϊκή αντίδραση με διαδηλώσεις κατά των lockdown
Μια αυξανόμενη αντίδραση εντοπίζεται πλέον, στο αποκαλούμενο 2ο κύμα του κορωνοϊού, ενάντια στους περιορισμούς - Σε πυρετό οι κυβερνήσεις για το λαϊκό κύμα οργής
Σε έξαρση είναι η λαϊκή οργή παγκοσμίως μετά την πολύμηνη επιβολή περιοριστικών μέτρων από τις κυβερνήσεις για τον περιορισμό του κύματος πανδημίας.
Μια αυξανόμενη αντίδραση εντοπίζεται πλέον, στο αποκαλούμενο 2ο κύμα του κορωνοϊού, ενάντια στους περιορισμούς.
Γύρω από αυτήν την αντίδραση συσπειρώνονται αρνητές της μάσκας, πληττόμενοι εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι αλλά και ανττιπολιτευόμενοι, προκαλώντας τάσεις διάσπασης του κοινωνικού ιστού.

«Σταματήστε να μας ελέγχετε», ήταν το σύνθημα από εκατοντάδες ανθρώπους που διαδήλωσαν στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας για να διαμαρτυρηθούν για τα περιοριστικά μέτρα.
53713950_101.jpg
Οι διαδηλωτές φώναζαν «ελευθερία» και κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «σταματήστε να μας ελέγχετε» και «όχι άλλα lockdown».
Περισσότερα από 60 άτομα συνελήφθησαν στο Λονδίνο κατά την διάρκεια διαδηλώσεων κατά των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού στην Αγγλία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι συλλήψεις έγιναν για διάφορες παραβάσεις, κυρίως για παραβάσεις των περιοριστικών μέτρων, ανακοίνωσε στο Twitter η αστυνομία του Λονδίνου, που απηύθυνε έκκληση προς το κοινό να μην συμμετέχει στις διαδηλώσεις αυτές, οι οποίες είναι απαγορευμένες εξαιτίας του lockdown.
15fc4f844a7a59.jpg
Άρση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων

Τέσσερις εβδομάδες μετά την επιβολή του δεύτερου lockdown, η Αγγλία επιστρέφει την Τετάρτη 2/12 σε ένα καθεστώς τοπικών περιοριστικών μέτρων, ανάλογα με τον βαθμό διασποράς του ιού, με βάση ένα σύστημα που περιλαμβάνει τρεις βαθμίδες συναγερμού.
Τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν και η οδηγία «μείνετε σπίτι» θα αρθεί.
Η εξ αποστάσεως εργασία εξακολουθεί να συνιστάται σε όλες τις περιπτώσεις. Αλλά στις ζώνες που θα βρίσκονται στην υψηλότερη βαθμίδα συναγερμού, όπως το Μπέρμιγχαμ, το Μάντσεστερ, το Μπρίστολ και το Λιντς (με συνολικό πληθυσμό 23 εκατομμύρια κατοίκους), τα παμπ και εστιατόρια θα παραμείνουν κλειστά, ενώ θα απαγορεύεται η συνάντηση με πρόσωπα που δεν ανήκουν στην οικογένεια κάθε ατόμου, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, εκτός εξαιρέσεων, όπως τα πάρκα.
Με 57.000 θανάτους (τις 28 ημέρες που ακολουθούν θετικό διαγνωστικό τεστ), το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η πλέον πληγείσα από την πανδημία χώρα.

808x454_cmsv2_996de274-f340-5fed-bbf7-a5c8f15e7448-4920962_1.jpg

«Συμμαχία» Γερμανών - Πολωνών - Διαμαρτυρήθηκαν από κοινού κατά των μέτρων

Αρνητές του κορωνοϊού από τη Γερμανία και την Πολωνία συναντήθηκαν στις όχθες του ποταμού Όντερ, φυσικό σύνορο των δύο χωρών.
Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της οργάνωσης "Querdenken" που ζητά την άρση όλων των περιοριστικών μέτρων.
Οι Πολωνοί διέσχισαν τα σύνορα και πέρασαν σε γερμανικό έδαφος για να μην συλληφθούν, καθώς στη χώρα τους απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις άνω των τεσσάρων ατόμων.
Στην ίδια περιοχή, ακτιβιστές προχώρησαν σε ειρηνική αντισυγκέντρωση, φορώντας μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.
Image

Ξεσπά και η Ιταλία

Η χώρα ήταν η πρώτη και μία από αυτές που δέχτηκαν πολύ σκληρό χτύπημα την άνοιξη του 2020 αλλά απολάμβανε ένα καλοκαιρινό διάλειμμα με τις περισσότερες δραστηριότητες να επανέρχονται σε κάποια κανονικότητα.
Ωστόσο, μια αύξηση των περιπτώσεων ανάγκασε την κυβέρνηση να υιοθετήσει αυστηρά νέα μέτρα, όπως το κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων στις 6 μ.μ.
Ήδη πριν από το lockdown στην Ιταλία, ένταση σημειώθηκε στις 26 Οκτωβρίου στο Τορίνο και στο Μιλάνο, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά των περιορισμών.
Στο Τορίνο τον Νοέμβριο μέρος των διαδηλωτών πέταξε μπουκάλια και καπνογόνα προς το σημείο όπου βρίσκονταν οι αστυνομικοί.
Στην συνέχεια, οι αστυνομικές δυνάμεις άρχισαν να τους απωθούν.
Μερικές δεκάδες διαδηλωτές πέταξαν και ηλεκτρικά πατίνια.
Image
Στη Νάπολη, στο άκουσμα των περιοριστικών μέτρων στις ώρες λειτουργίας της εστίασης, χιλιάδες έμποροι και εργαζόμενοι σε εστιατόρια και καφέ διαδήλωσαν, ενώ έξω από την είσοδο ενός εστιατορίου, τοποθέτησαν ξύλινο φέρετρο και δίπλα του, τα ομοιώματα δυο σερβιτόρων.

Βίαιες αντιδράσεις και στην Ισπανία

Στην Ισπανία, οι διαμαρτυρίες ενάντια στους περιορισμούς του κορωνοϊού έγιναν βίαιες σε πολλές πόλεις το προηγούμενο διάστημα.
Δεκάδες άνθρωποι συνελήφθησαν και περίπου 30 αξιωματικοί τραυματίστηκαν, ανέφεραν τα ΜΜΕ, μετά από συγκρούσεις στη Μαδρίτη, τη Βαρκελώνη και άλλες πόλεις.
Image
Θεσσαλονίκη: Αντιδρά η συμπρωτεύουσα στα μέτρα

Διαδηλώσεις κατά του κορωνοϊού λαμβάνουν χώρα κατά καιρούς και στη χώρα μας σε μικρότερη όμως έκταση με πιο πρόσφατη τις αντιδράσεις στην συμπρωτεύουσα.
Ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 11 προσαγωγές ατόμων μετά την πορεία που πραγματοποίησαν στην πόλη αρνητές της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, κατά τη διάρκεια της οποίας προκλήθηκαν επεισόδια και τραυματισμοί.
Η μία από τις 11 προσαγωγές μετατράπηκε σε σύλληψη, ενώ οι υπόλοιποι 10 αφέθηκαν ελεύθεροι

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης