Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Πως σχολιάζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα της ΔΕΗ – Το ενδιαφέρον στο σημερινό investor day

tags :
Πως σχολιάζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα της ΔΕΗ – Το ενδιαφέρον στο σημερινό investor day
Αν και τα αποτελέσματα ήταν λίγο χαμηλότερα των εκτιμήσεων, οι αναλυτές τα χαρακτηρίζουν ισχυρά και εστιάζουν στις ελεύθερες ταμειακές ροές και την απομόχλευση
Ισχυρά χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα της ΔΕΗ, αν και ήταν λίγο χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις τους.
Ωστόσο, σημειώνουν τη βελτίωση στις ελεύθερες ταμειακές ροές, οι οποίες επιταχύνουν την απομόχλευση, ενώ βλέπουν πως η ΔΕΗ είναι σε καλό δρόμο για να πετύχει το στόχο που έχει θέσει η διοίκηση για τα επαναλαμβανόμενα EBITDA.
Η Optima Bank αναφέρει πως ο τζίρος στο τρίτο τρίμηνο των 1,271 δισ. ευρώ ήταν ανώτερος κατά 2,5% της εκτίμησής της, ενώ τα προσαρμοσμένα EBITDA των 239 εκατ. ευρώ ήταν 2% χαμηλότερα της εκτίμησης.
Η ΔΕΗ δημοσίευσε ζημιές 16,5 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο έναντι εκτίμησης για κέρδη 29 εκατ. ευρώ.
Όπως σημειώνει η Optima τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν πως το turnaround story είναι σε καλό δρόμο και το σημαντικότερο είναι πως μεταφράζεται σε θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές.
Το επιχειρηματικό πλάνο της διοίκησης για εκσυγχρονισμό, με εστίαση στις ΑΠΕ και εισαγωγή νέων δραστηριοτήτων που θα αξιοποιούν τα δυνατά σημεία της εταιρείας είναι επίσης στη σωστή κατεύθυνση.
Η ΑΧΕ θα επανέλθει σύντομα με τις νέες της εκτιμήσεις και την αποτίμηση.
Η Eurobank Equities αναφέρει πως τα αποτελέσματα για το εννεάμηνο ήταν ισχυρά και προϊδεάζουν για επιβεβαίωση της εκτίμησης της διοίκησης για EBITDA 850-900 εκατ. ευρώ.
Τα EBITDA στο τρίτο τρίμηνο ήταν περίπου ανάλογα της εκτίμησης της ΑΧΕ (238,7 εκατ. ευρώ με εκτίμηση για 250 εκατ. ευρώ).
Η Euroxx αναφέρει πως συνολικά τα αποτελέσματα ήταν ισχυρά με σημαντική μείωση των εξόδων, τα οποία αντιστάθμισαν την απώλεια σε μερίδιο αγοράς.
Η Beta αναφέρει πως δημοσίευσε δυνατά αποτελέσματα αν και λίγο χαμηλότερα της εκτίμησής της λόγω υψηλότερων προβλέψεων.
Η λειτουργική κερδοφορία δείχνει πως είναι ανώτερη της εκτίμησης της διοίκησης.
Ο καθαρός δανεισμός υποχώρησε κατά 273,4 εκατ. ευρώ.
Η ΑΧΕ σημειώνει πως είναι σε καλό δρόμο για επιστροφή σε κερδοφορία με βελτίωση σε όλες τις γραμμές, ενώ η απομόχλευση προχωράει πιο γρήγορα.
Οι αναλυτές στρέφουν το ενδιαφέρον τους στη σημερινή παρουσίαση του επιχειρηματικού πλάνου, από τη διοίκηση.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης