Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barr (Υπ.Δικαιοσύνης ΗΠΑ): Δεν υπάρχει απάτη που να αντιστρέφει τη νίκη Biden, υπέρ Trump

Barr (Υπ.Δικαιοσύνης ΗΠΑ): Δεν υπάρχει απάτη που να αντιστρέφει τη νίκη Biden, υπέρ Trump
Δεν υπήρξε εκλογική νοθεία υποστηρίζει ο υπουργός δικαιοσύνης των ΗΠΑ W. Barr
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δεν βρήκε στοιχεία απάτης μεγάλης κλίμακας κατά την εκλογική διαδικασία που θα ακύρωνε την  νίκη του εκλεγμένου Προέδρου Joe Biden, έναντι του νυν και απερχόμενου Προέδρου Donald Trump στις εκλογές, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης William Barr σε συνέντευξή του στο Associated Press. 
Η δήλωση του Barr έρχεται να καταρρίψει τους ισχυρισμούς του Trump, των δικηγόρων του και πολλών από τους πολιτικούς του συμμάχους ότι είναι θύμα μιας μαζικής απάτης ψήφου που του στέρησε τη νίκη.«Σε αυτό το στάδιο, δεν έχουμε δει απάτη σε κλίμακα ικανή να αλλάξει το αποτέλεσμα των εκλογών» είπε ο Barr, που είναι από τους στενότερους συμμάχους του Trump, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Associated Press.

Διερευνώνται οι καταγγελίες από την επομένη των εκλογών

Την επομένη της εκλογικής διαδικασίας της 3ης Νοεμβρίου, ο Barr προέτρεψε τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς να ερευνήσουν τυχόν αξιόπιστους ισχυρισμούς περί εκλογικής νοθείας, προειδοποιώντας όμως θα πρέπει να αποφύγουν έρευνες για «φαντασιοπληξίες και υπερβολές».
Ο Barr απέρριψε κατηγορηματικά κάθε θεωρία συνωμοσίας που προωθήθηκε από τον δικηγόρο Sidney Powell, πρώην μέλος της νομικής ομάδας της εκστρατείας του Trump, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι τα μηχανήματα καταμέτρησης των ψήφων είχαν υποστεί νοθεία στη Γεωργία και σε άλλες πολιτείες για να κερδίσουν εκεί ο Biden.
«Υπήρξαν ισχυρισμοί για συστηματική απάτη, σύμφωνα με τους οποίους τα μηχανήματα ήταν προγραμματισμένα για να δίνουν λάθος αποτελέσματα», υπενθύμισε ο υπουργός.
Όμως τα υπουργεία Εσωτερικής Ασφάλειας και Δικαιοσύνης «ερεύνησαν και, προς το παρόν, δεν βρήκαν τίποτα που να τους επαληθεύει», πρόσθεσε.

Αποχωρεί από την κυβέρνηση ο Barr;

Νωρίτερα σήμερα ο Barr θεάθηκε στον Λευκό Οίκο και πολλοί σχολιαστές εικάζουν ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση.
Την Κυριακή, ο Trump κατηγόρησε το υπουργείο Δικαιοσύνης και την ομοσπονδιακή αστυνομία ότι δεν τον βοηθούν στην προσπάθειά του να αποδείξει τη νοθεία.
«Αγνοούνται», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.
«Υπάρχει μια αυξανόμενη τάση να χρησιμοποιείται το δικαστικό σύστημα ως εργαλείο για την επίλυση όλων των προβλημάτων και όταν οι άνθρωποι είναι δυσαρεστημένοι με κάτι αναμένουν ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης θα καταφτάσει και θα ερευνήσει», είπε ο Barr στη συνέντευξή του.
Ο Biden έχει εξασφαλίσει 306 μεγάλους εκλέκτορες (χρειάζεται 270), έναντι 232 για τον Trumpενώ κέρδισε και τη λαϊκή ψήφο, με διαφορά 6,2 εκατομμυρίων.
Ο Trump συνεχίζει να ισχυρίζεται, χωρίς να παρουσιάζει αποδείξεις, ότι οι εκλογές της 3ης Νοεμβρίου αμαυρώθηκαν από εκτεταμένη νοθεία.
Οι καταγγελίες του ωστόσο έχουν απορριφθεί κατ’ επανάληψη από πολιτειακούς και ομοσπονδιακούς αξιωματούχους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->