Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Τουρκία ξεκινά τους εμβολιασμούς για τον κορωνοϊό στις 11 Δεκεμβρίου

Η Τουρκία ξεκινά τους εμβολιασμούς για τον κορωνοϊό στις 11 Δεκεμβρίου
Οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν μετά τις 11 Δεκεμβρίου 2020, με το εμβόλιο της Κίνας
Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Fahrettin Koca επιβεβαίωσε την ημερομηνία του πρώτου εμβολιασμού κορωνοϊού στην χώρα, αναφέροντας ότι οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν μετά τις 11 Δεκεμβρίου 2020.
«Θα λάβουμε τουλάχιστον 10 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου τον Δεκέμβριο, και αυτό θα μπορούσε να φτάσει τα 20 εκατομμύρια.
20 εκατομμύρια δόσεις θα παραδοθούν τον Ιανουάριο και 10 εκατομμύρια τον Φεβρουάριο του 2021.
Θέλουμε να αυξήσουμε αυτούς τους αριθμούς », δήλωσε ο Koca, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο Κοινοβούλιο στην πρωτεύουσα της Άγκυρας.

Η σύναψη συμφωνίας με την Κίνα

Η Τουρκία έχει συνάψει συμφωνία με την Κίνα για την αγορά 50 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων, ανακοίνωσαν οι αρχές νωρίτερα.
Το κινεζικό εμβόλιο θα είναι δωρεάν για όλους, ενώ τα εμβόλια από άλλες εταιρείες και χώρες θα πωλούνται στα φαρμακεία.
Ο Koca ανακοίνωσε νωρίτερα ότι η Τουρκία βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Γερμανία για να αγοράσει περίπου 25 εκατομμύρια δόσεις.
Ανθρώπινες δοκιμές για τα εμβόλια που αναπτύχθηκαν τόσο από την Κίνα Sinovac όσο και από τις ΗΠΑ-Γερμανικές Pfizer-BioNtech βρίσκονται σε εξέλιξη στην Τουρκία, όπου ένα τοπικά ανεπτυγμένο εμβόλιο ξεκίνησε επίσης πρόσφατα δοκιμές σε ανθρώπους.
Το CoronaVac της Sinovac ήταν το πρώτο ξένο εμβόλιο που ξεκίνησε δοκιμές Φάσης 3 στην Τουρκία τον Σεπτέμβριο του 2020.
Χιλιάδες εθελοντές το έχουν λάβει από τότε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης