Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κομισιόν: Διαψεύδει τα περί κριτικής για τη λίστα Πέτσα - Η Επίτροπος Jourova φέρεται να μίλησε για πρακτικές Ουγγαρίας

tags :
Κομισιόν: Διαψεύδει τα περί κριτικής για τη λίστα Πέτσα - Η Επίτροπος Jourova φέρεται να μίλησε για πρακτικές Ουγγαρίας
Τα όμορφα fake news, όμορφα καίγονται, σχολίασε ο Στέλιος Πέτσας
Σε κατηγορηματική διάψευση δημοσιευμάτων του ελληνικού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Vera Jourova, συνέκρινε τον τρόπο που δίνονται κρατικές επιχορηγήσεις σε ελληνικά ΜΜΕ, με τον τρόπο που γίνεται στην Ουγγαρία και την Πολωνία προχώρησε σήμερα η Κομισιόν.
«Έχουμε δει ορισμένα παραπλανητικά δημοσιεύματα σχετικά με μια εσωτερική συνάντηση με ευρωβουλευτές, ωστόσο θα ήθελα να είμαι ξεκάθαρος και να διευκρινίσω ότι η Αντιπρόεδρος Jourova κατά τη συζήτηση αυτή δεν σχολίασε την κατάσταση για το θέμα αυτό στην Ελλάδα»,  ανέφερε η Κομισιόν.
 
Πέτσας: Τα όμορφα fake news, όμορφα καίγονται

Τη διάψευση της Κομισιόν σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
«Τα όμορφα fake news, όμορφα καίγονται.
Ποτέ δεν αναφέρθηκε στην Ελλάδα η Αντιπρόεδρος της Κομισιόν και η σκόπιμη διαστρέβλωση είχε "κοντά ποδάρια"».
Αυτό το σχόλιο έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενος σχετική απάντηση του εκπροσώπου της Κομισιόν,  σχετικά με υποτιθέμενες επικριτικές αναφορές της κ. Γιούροβα κατά της Ελληνικής κυβέρνησης, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα σε μερίδα του Τύπου.

Η απάντηση της Jourova σύμφωνα με τον Στέλιο Κούλογλου - Η σύγκριση με Ουγγαρία και Πολωνία

Πάντως ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Στέλιος Κούλογλου ανέφερε ότι η αντιπρόεδρος της Κομισιόν στην απάντησή της συνέκρινε τις πρακτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με τις ακροδεξιές πρακτικές των κυβερνήσεων σε Πολωνία και Ουγγαρία.
Ο ευρωβουλευτής απηύθυνε ερώτημα στην Επίτροπο σχετικά με την λίστα Πέτσα και την σκανδαλώδη κατανομή των πόρων στα φιλικά προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη ΜΜΕ, κατά την διάρκεια ακρόασης της Επιτρόπου στην Διακομματική Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για τα ΜΜΕ, της οποίας είναι μέλος.
«Δεν είναι μόνο ελληνική περίπτωση.
Το ίδιο κόλπο βλέπουμε και στην Ουγγαρία, στην Πολωνία, στην Σλοβενία. Κρατικό χρήμα μοιράζεται μόνο σε ΜΜΕ, που είναι πρόθυμα να υπηρετήσουν την κυβερνητική προπαγάνδα», δήλωσε η Επίτροπος στην απάντηση της.
Και πρόσθεσε:
«Απέναντι σε αυτές τις πρακτικές χρειάζονται διαφανείς διαγωνισμοί και να μοιράζονται τα χρήματα αναλογικά και δίκαια.
Γνωρίζουμε τι και που συμβαίνει, και σκοπεύουμε να ζητήσουμε να καταρτιστούν κατάλογοι με όσους συμμετέχουν σε ένα διαγωνισμό για κρατική επιχορήγηση και να υπάρχουν διαφανείς συμβάσεις ώστε να επιτυγχάνεται καλύτερος δημόσιος έλεγχος για το που πηγαίνει το κρατικό χρήμα».
Η Επίτροπος τόνισε, ακόμη, ότι «πρέπει να προσέχουμε που πάνε τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Δεν πρέπει να παίζουμε τους χρήσιμους ηλίθιους για να κάνουν οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών προπαγάνδα».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης