Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατέρρευσε λόγω κορωνοϊού η αυτοκρατορία της Arcadia - Στον αέρα 13.000 εργαζόμενοι

Κατέρρευσε λόγω κορωνοϊού η αυτοκρατορία της Arcadia - Στον αέρα 13.000 εργαζόμενοι
Κήρυξε πτώχευση ο βρετανικός όμιλος ένδυσης, Arcadia
Ο βρετανικός όμιλος μόδας Arcadia, του επιχειρηματία Fillip Green, κατέρρευσε και κήρυξε επισήμως πτώχευση, θέτοντας σε κίνδυνο πάνω από 13.000 θέσεις εργασίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Sky News ο όμιλος απέτυχε να εξασφαλίσει δάνειο 30 εκατομμυρίων λιρών για να καλύψει την έλλειψη ρευστότητας που αντιμετώπιζε.
Η Deloitte ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας (30/11) ότι έχει οριστεί διαχειριστής της Arcadia, που αποτελεί πλέον το μεγαλύτερο θύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στον κλάδο του λιανικού εμπορίου, και θα αναζητήσει αγοραστές για τα εμπορικά σήματα του ομίλου:
Topshop, Topman, Dorothy Perkins, Wallis, Miss Selfridge, Evans, Burton και Outfit.
Ο όμιλος διατηρεί 444 καταστήματα στην Βρετανία και 22 στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με την Deloitte, τα καταστήματα θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, ενώ δεν πρόκειται να ανακοινωθούν απολύσεις άμεσα.
Ο όμιλος απέρριψε τη Δευτέρα την προσφορά ενός δανείου «διάσωσης» από την ανταγωνίστρια Frasers, ύψους έως και 50 εκατ. στερλινών.
Ο υπουργός Επιχειρηματικότητας της Βρετανίας, δήλωσε ότι η κυβέρνηση νοιώθει «βαθιά θλίψη» για αυτή την εξέλιξη, και θα στηρίξει όσους επηρεάζονται.
Οι πιστωτές του ομίλου είχαν εγκρίνει ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης το προηγούμενο έτος (2019), το οποίο περιλάμβανε μειώσεις δαπανών και κλείσιμο καταστημάτων, η ανάσα που πρόσφερε όμως, ήταν μόνο προσωρινή.
Η Arcadia είναι ο τελευταίος μεγάλος λιανοπωλητής που έχει σφυρηλατηθεί από το κλείσιμο καταστημάτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης