Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Απαγορεύθηκε ακροδεξιά οργάνωση - Επεδίωκε τη δημιουργία ενός ναζιστικού κράτους

Γερμανία: Απαγορεύθηκε ακροδεξιά οργάνωση - Επεδίωκε τη δημιουργία ενός ναζιστικού κράτους
Μέλη της «Ταξιαρχίας Λύκων» δήλωναν ανοικτά πίστη στον ηγέτη των Ναζί Hitler και επιδίωκαν να βάλουν τέλος στο δημοκρατικό κράτος, ενώ προωθούν τον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας
Μια βαλίστρα, μία ματσέτα, μαχαίρια και σύμβολα των Ναζί, βρήκε η γερμανική αστυνομία σε επιδρομές που πραγματοποίησε, σήμερα 1/12/2020 μετά την απαγόρευση της ακροδεξιάς οργάνωσης με την ονομασία «Ταξιαρχία Λύκων 44», την οποία η κυβέρνηση κατηγορεί ότι επιδιώκει τη δημιουργία ενός ναζιστικού κράτους.

Η κυβέρνηση απαγόρευσε επίσης τα σύμβολα της οργάνωσης, όπως τη νεκροκεφαλή με τις δύο χειροβομβίδες και τον αριθμό 44.
Στον κώδικα των Ναζί, το 4 αντιπροσωπεύει το γράμμα D ως το τέταρτο γράμμα της αλφαβήτου και ο αριθμός 44 είναι μια συντομογραφία της αποκαλούμενης «Division Dirlewanger».
Παραπέμπει, δε, σε μια παραστρατιωτική μονάδα των ναζιστικών SS στη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου.
Μάλιστα, σβάστικες ήταν μεταξύ των συμβόλων των Ναζί που ανακαλύφθηκαν στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια 11 μελών της οργάνωσης στα κρατίδια της Έσσης, του Μεκλεμβούργου - Δυτικής Πομερανίας και της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, αναφέρει σε δήλωσή του το υπουργείο Εσωτερικών.
«Δεν υπάρχει χώρος στη χώρα μας για μια ομάδα που σπέρνει μίσος και επιδιώκει την επανίδρυση ενός ναζιστικού κράτους», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.
Σημειώνεται ότι μέλη της «Ταξιαρχίας Λύκων» δηλώνουν ανοικτά πίστη στον ηγέτη των Ναζί  Hitler και επιδιώκουν να βάλουν τέλος στο δημοκρατικό κράτος, ενώ προωθούν τον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό, ανέφερε το υπουργείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης