Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Απροετοίμαστη η κυβέρνηση στο β’ κύμα του κορωνοϊού – Τρέχει πίσω από τις εξελίξεις

Γεννηματά: Απροετοίμαστη η κυβέρνηση στο β’ κύμα του κορωνοϊού – Τρέχει πίσω από τις εξελίξεις
Παραμένουν τα ερωτηματικά σχετικά με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ υποστήριξε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής
Επίθεση στην κυβέρνηση ότι το β’ κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού τη βρήκε απροετοίμαστη με αποτέλεσμα να τρέχει συνεχώς πίσω από τις εξελίξεις εξαπέλυσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.
Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ η κα.Γεννηματά είπε πως έπρεπε να γίνονται περισσότερα τεστ, στους υγειονομικούς, στα μέσα μεταφοράς, στις δομές μεταναστών, στα γηροκομεία και αλλού για να έχει μια πληρέστερη εικόνα της κατάστασης και όλα αυτά να συγκεντρώνονται σε ένα αξιόπιστο μητρώο.
Μάλιστα η κα.Γεννηματά είπε σχετικά με τις πρόσφατες πληροφορίες για τα στοιχεία του ΕΟΔΥ σχετικά με τον αριθμό των κρουσμάτων, πως παρά τις διαψεύσεις, τα ερωτηματικά παραμένουν, τονίζοντας ότι περιμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που έχει ήδη αρχίσει.
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εκτίμησε ότι αν γίνονταν περισσότερα τεστ και σωστή ιχνηλάτηση, θα είχε καθυστερήσει η έλευση του δεύτερου κύματος της πανδημίας και δεν θα είχε αυτή την ένταση, ενώ κατήγγειλε πως νοσοκομείο της χώρας έμεινε χωρίς οξυγόνο για ώρες, ενώ ασθενοφόρο περιφερειακού νοσοκομείου που μετέφερε ασθενή με κορωνοϊό σε άλλο νοσοκομείο, έμεινε στο δρόμο με αποτέλεσμα να φτάσει οριακά εν ζωή ο ασθενής.
Επιπλέον, όπως είπε, δεν υπήρξε φροντίδα για την επιστροφή των γιατρών που τον συνόδευαν οι οποίοι δεν έγιναν δεκτοί στο ΚΤΕΛ.
Για το άνοιγμα τομέων της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είπε ότι στηρίζει το ασφαλές άνοιγμα, με δειγματοληπτικά τεστ και με αυστηροποίηση σε περιοχές που είναι στο «κόκκινο».
«Απαιτείται να οργανωθούμε προκειμένου να μην υπάρξει νέο κύμα χαλαρότητας.
Η έλευση των εμβολίων είναι ενθαρρυντική εξέλιξη αλλά έως ότου φτάσουμε σε ανοσία του πληθυσμού χρειάζεται προετοιμασία ώστε να μην έχουμε ολέθρια αποτελέσματα» υποστήριξε η κα.Γεννηματά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης