Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Intralot - Ομολογιούχοι: Το αμοιβαίο όφελος ορίζει την συμφωνία και ο επιμερισμός της ζημίας

Intralot - Ομολογιούχοι: Το αμοιβαίο όφελος ορίζει την συμφωνία και ο επιμερισμός της ζημίας
Πηγές της εταιρείας εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία καθώς καμία πλευρά δεν έχει συμφέρον να μην καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις σε μια συμφωνία
Η κινητικότητα τόσο στην μετοχή της Intralot όσο και στο ομόλογο λήξης Σεπτεμβρίου 2021 (άνοδος 26% της μετοχής σε ένα εξάμηνο, 51% το ομόλογο 2021) αποτυπώνει ορισμένες προσδοκίες, ωστόσο η πραγματικότητα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Intralot – Ομολογιούχων καθορίζεται απο τo αμοιβαίo οφέλoς, τον επιμερισμό της ζημιάς και τις αποτιμήσεις.
Προς το παρόν πηγές της εταιρείας, εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία καθώς καμία πλευρά δεν έχει συμφέρον να μην καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις σε μια συμφωνία.

Η συνέλευση

Η έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας στις 17 Δεκεμβρίου, αναμένεται να δώσει μια πιο ευκρινή εικόνα των λεπτών χειρισμών που απαιτούν τέτοιου είδους οικονομικοί διακανονισμοί. 
Το ομόλογο της Intralot που λήγει τον Σεπτέμβριο του 2021 ( 250 εκατ. ευρώ, κουπόνι 6,75% ) μετά το χαμηλό του περασμένου Μάϊου
(33% της ονομαστικής αξίας) κινείται στο 51% της ονομαστικής αξίας.
Επειδή, όμως, το 60-70% των ομολόγων κατέχεται από funds και οι κινήσεις είναι περιορισμένες η ανοδική κίνηση είναι ενδεικτική και δεν αποτελεί προεξόφληση μιας θετικής έκβασης. Την ίδια ώρα η υπο επιτήρηση μετοχή βρέθηκε στα 16 λεπτά σημειώνοντας άνοδο 2,56% με την κεφαλαιοποίηση στα 25 εκατ. ευρώ, ένα ποσό που δίνει τρομερές προοπτικές εφόσον δοθεί λύση.  

Ο επιμερισμός της ζημιάς

 Η εισηγμένη διεξάγει διαπραγματεύσεις με τους Ομολογιούχους κατόχους δυο ομολογιακών δανείων με ανεξόφλητη ονομαστική αξία 723 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές “οι διαπραγματεύσεις είναι μεν δύσκολες, αλλά  στο βασικό πεδίο δεν εξελίσσονται τόσο άσχημα όσο παρουσιάζονται.
Στις συζητήσεις που διεξάγονται αντικείμενο είναι ο επιμερισμός της ζημιάς αλλά και οι αποτιμήσεις” 
Άλλη πηγή, της αγοράς επισημαίνει το γεγονός ότι, απέναντι στην εταιρεία βρίσκονται αμερικανικά funds τα οποία είναι εξοικειωμένα με τέτοιου είδους διαπραγματεύσεις και δεν πρόκειται για ομολογιούχους οι οποίοι τηρούν μια αδιάλλακτη στάση.
Άλλωστε, οι υφιστάμενοι ομολογιούχοι έχουν αγοράσει τα ομόλογα σε χαμηλότερες τιμές απο την ονομαστική και συνεπώς διαθέτουν την απαιτούμενη ευελιξία ως προς το αντίτιμο που θα προσφερθεί κατά την αναδιάρθρωση.
Τις διαπραγματεύσεις της Intralot διεξάγουν οι συμβούλοι της, η Αμερικανική  Evercore και η νομική εταιρεία Alain and Overy, υπο την εποπτεία του ιδρυτή της κ. Σ. Κόκκαλη ο οποίος παραμένει πλήρως δεσμευμένος με την εταιρεία, δίνοντας το απαραίτητο ειδικό βάρος κατά τις διαπραγματεύσεις.
Πρόσφατα, ο κ. Κόκκαλης ανέλαβε εκ νέου ως διευθύνων σύμβουλος στην Intralot και αντικατέστησε τον κ. Χ. Δημητριάδη, ακριβώς για να καταδείξει την δέσμευση που παρέχει για την εταιρεία που ίδιος ίδρυσε.              
    
“Κλειδί” η πορεία της Intralot USA

Kαθοριστική συμβολή στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων κατέχει η  Ιntralot USA καθώς αποδίδει πλέον συνεισφέρει στο 39% των κερδών Ebidta του ομίλου ενω εξαιτίας της απελευθέρωσης της στοιχηματικής αγοράς στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, με ένα Ebidta 55 εκατ. ευρώ η αξία της εταιρείας υπολογίζεται μεταξύ 400 έως και 600 εκατ. ευρώ.
Δεν είναι  είναι τυχαίο ότι, τον Οκτώβριο η Fitsch στην πρόσφατη αναβάθμιση CC RR4 ανέφερε ότι η εταιρεία μπορεί να παράγει ετησίως 45-50 εκατ. ευρώ ετησίως για τα τρία επόμενα χρόνια.
Στο εξάμηνο η άνοδος των κερδων Ebidta στις ΗΠΑ ξεπέρασε ελαφρά το 35%.

Τα δυο ομόλογα


Το ομολογιακό λήξης 2021 ( Σεπτέμβριος ), συνολικού ύψους 250 εκατ. ευρώ διαθέτει κουπόνι 6,75% και  κινείται στο 51% της ονομαστικής αξίας.
Το ομολογιακό λήξης 2024 ( Σεπτέμβριος ), ανεξόφλητης ονομαστικής αξίας 474 εκατ. ευρώ κινείται στο 31% της ονομαστικής αξίας, ενω η Ιntralot έχει προχωρήσει σε επαναγορές 26 εκατ. ευρώ – ενω όπως έχει ανακοινώσει θα προχωρήσει και σε άλλες επαναγορές ανάλογα των συνθηκών.  
Σύμφωνα με την οικονομική κατάσταση στο εξάμηνο του 2020, ο “Όμιλος σύμφωνα με τους όρους των Senior Notes (Χρηματοδότηση Α & Β) θα είναι σε θέση να αποκτήσει πρόσθετο δανεισμό, εφόσον σε pro forma βάση ο δείκτη κάλυψης χρηματοοικονομικών δαπανών (Fixed Charge Coverage ratio) είναι τουλάχιστον 2,00 (30/6/2020: περίπου 1,45), και θα είναι σε θέση να αποκτήσει πρόσθετο Senior δανεισμό εφόσον σε pro forma βάση ο δείκτης συνολικού καθαρού δανεισμού (senior) προς τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) (Senior Leverage ratio) δεν υπερβαίνει το 3,75 (30/6/2020: περίπου 9,82).
Επιπρόσθετα των ανωτέρω, ο Όμιλος μπορεί να αποκτήσει επιπρόσθετο δανεισμό από συγκεκριμένες πηγές (baskets).”

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->