Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Ο Biden επιστρατεύει στη μάχη του κορωνοϊού τον «Τσάρο του Έμπολα» Ron Klein

Politico: Ο Biden επιστρατεύει στη μάχη του κορωνοϊού τον «Τσάρο του Έμπολα» Ron Klein
Η εμπειρία και το έργο του Klein στον ιό Έμπολα, έχει παίξει τεράστιο ρόλο ήδη από τη αρχή της καμπάνιας μας με όλα τα μηνύματα του και τις συζητήσεις μας για το τι να κάνουμε, δήλωσε η σύμβουλος σε θέματα δημόσιας υγείας του Μπάιντεν
Η «αλλαγή σκυτάλης» στο Λευκό Οίκο με τον Δημοκρατικό Joe Biden να αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας, σηματοδοτώντας και διαμορφώνοντας έτσι την «επόμενη μέρα» τόσο για την Αμερική όσο και για τον υπόλοιπο κόσμο, έρχεται σε μία στιγμή κορύφωσης του β' κύματος της πανδημίας και καμπής αναφορικά με την μάχη κατά του κορωνοιού, για το ρόλο που θα διαδραματίσουν οι ΗΠΑ στο εξής.
Με ένα αναλυτικό ρεπορτάζ του το Politico, αναφέρεται στον Ron Klein,  τον νέο ισχυρό άνδρα της Ουάσιγκτον, καθώς ο Joe Biden τον επέλεξε για τη σημαντική θέση του προσωπάρχη, αλλά και ταυτοχρόνως παλαιό γνώριμο του Λευκού Οίκου γνωστού και ως " Τσάρου του Έμπολα" αφού το 2014 επωμίσθηκε το βάρος συντονισμού των προσπαθειών αντιμετώπισης της επιδημίας Εμπολα στις ΗΠΑ.

Ποιο το σχέδιο δράσης του Klein;

Κεντρικό ερώτημα λοιπόν αποτελεί ποιο θα είναι το σχέδιο δράσης του Klein για την αντιμετώπιση της πανδημίας που μαστίζει την υφήλιο.
Η εμπειρία και το έργο του Klein όσον αφορά τον Έμπολα, έχει παίξει τεράστιο ρόλο ήδη από τη αρχή της καμπάνιας μας με όλα τα μηνύματα του και τις συζητήσεις μας για το τι να κάνουμε», δήλωσε η Δρ. Nicole Louri, που εργάστηκε ως σύμβουλος σε θέματα δημόσιας υγείας στην εκστρατεία του Biden.
Ήδη από τις πρώτες μέρες της επιδημίας του κορωνοϊού, ο Klein ήταν μέλος ενός στενού κύκλου μακροχρόνιων συμμάχων του Biden που ενημέρωνε τον τότε υποψήφιο πολλές φορές την εβδομάδα σχετικά με την πρόοδο της πανδημίας και συμβούλευε την ομάδα συνεργατών του καθώς επεξεργαζόταν πιθανά σχέδια, δοκιμών, εντοπισμού επαφών, παραγωγής προστατευτικού εξοπλισμού και λύσεων για τη διανομή εμβολίου.
Υπηρέτησε επίσης ως δημόσιο πρόσωπο στην καμπάνια του Biden, μιλώντας στους πολίτες για την πανδημία και τον τρόπο διαχείρισης της από τον Trump ενώ εξηγούσε τι διαφορετικό θα έκανε ο Biden.
Σε κάθε περίπτωση η επιδημία του κορωνοϊού είναι μια κατάσταση πολύ διαφορετική από τον Έμπολα για πάρα πολλούς λόγους.
Η Covid-19, για παράδειγμα, εξαπλώνεται πολύ πιο εύκολα.
Και όπως ο ίδιος ο Klein κατέθεσε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής τον Φεβρουάριο, «Γνωρίζουμε πολύ λιγότερα για τον κορωνοϊό σήμερα από ό, τι για τον Έμπολα το 2014».
Πολλά από τα σεμινάρια δημόσιας υγείας, επικοινωνίας και κινητοποίησης που έκανε ο Κλάιν και η ομάδα του βρίσκονται πάντως στον πυρήνα του σχεδίου του Bidenγια την αντιμετώπιση της πανδημίας όταν αναλαμβάνει τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο.

Εργασία... πλήρους απασχόλησης

Όπως σημειώνει το Politico, η εμπειρία του Klein τον έμαθε ότι η διαχείριση μιας πανδημίας πρέπει να είναι δουλειά πλήρους απασχόλησης και το άτομο που αναλαμβάνει επικεφαλής πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στους μοχλούς εξουσίας και αυτό ακριβώς το μοντέλο δράσης για τον περιορισμό της πανδημίας, εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει στον νέο πλανητάρχη.
Την ίδια ώρα, ο προσωπάρχης φαίνεται πως θα προτιμήσει μια πιο μετριοπαθή στάση, κρατώντας τον πήχη των προσδοκιών του σε ρεαλιστικά επίπεδα αφήνοντας χώρο στους επιστήμονες και ειδικούς για να εργαστούν καταλλήλως.
Παράλληλα, στις άμεσες επιδιώξεις της νέας διακυβέρνησης είναι η επάρκεια των νοσοκομείων σε προστατευτικό εξοπλισμό και ομοσπονδιακή υποστήριξη τους για να αντιμετωπίσουν το κύμα της πανδημίας. Και καθώς η παγκόσμια πανδημία απαιτεί μια παγκόσμια απάντηση η υπόσχεση του Bidenνα επανενταχθεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σε άμεσο διάστημα αφού αναλάβει καθήκοντα, θεωρείται ακόμη ένα δεδομένο βήμα στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού των ΗΠΑ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης