Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pfizer - Moderna: Στις 10 και 17 Δεκεμβρίου οι εγκρίσεις των εμβολίων τους από τον FDA

Pfizer - Moderna: Στις 10 και 17 Δεκεμβρίου οι εγκρίσεις των εμβολίων τους από τον FDA
Pfizer και Moderna έχοντας ολοκληρώσει τις φάσεις των κλινικών δοκιμών, έχουν υποβάλλει αιτήσεις έγκρισης στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ απο τις 20/11 η πρώτη και 30/11 η δεύτερη
Στην τελική ευθεία φαίνεται πως βρίσκεται η εξασφάλιση έγκρισης των εμβολίων των Pfizer/BioNTech και Moderna κατά του κορωνοϊού, μετά την ολοκλήρωση των τριών φάσεων κλινικών δοκιμών και την υποβολή αιτήσεων στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών (FDA).
Οι Pfizer/BioNTech, το εμβόλιο των οποιών έχει αποτελεσματικότητα 95% κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών, έχουν υποβάλλει αίτηση στον FDA για λήψη επείγουσας έγκρισης κυκλοφορίας από τις 20 Νοεμβρίου.
Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων με τη σειρά του, θα εξετάσει την αίτηση στις 10 Δεκεμβρίου και αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, θα ανάψει το πράσινο φως για την κυκλοφορία του εμβολίου.
Από την πλευρά της, η Moderna, το εμβόλιο της οποίας αποδείχτηκε αποτελεσματικό κατά 94,1% έπειτα από την ολοκλήρωση των δοκιμών, υπέβαλε σήμερα Δευτέρα 30 Νοεμβρίου τη σχετική αίτηση στον FDA, ο οποίος θα συνεδριάσει για την εξετάσει στις 17 Δεκεμβρίου κι αναμένεται να εκδώσει άμεσα την τελική απόφαση.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης