Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ στηρίζουν την ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας

tags :
Οι ΗΠΑ στηρίζουν την ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας
Oι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν αφοσιωμένες στη περαιτέρω στήριξη της ενταξιακής πορείας της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ
Την στήριξή τους στην ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας, εξέφρασαν οι ΗΠΑ, μέσω του υφυπουργού Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρω-ασιατικές Υποθέσεις, Philip Ricker.
Ο υψηλόβαθμος αμερικανός διπλωμάτης, σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζoran Zaev, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του τελευταίου, αναφέρει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν αφοσιωμένες στη περαιτέρω στήριξη της ενταξιακής πορείας της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ και εκφράζει την απογοήτευση της χώρας του, επειδή τα κράτη-μέλη της ΕΕ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την έγκριση του διαπραγματευτικού πλαισίου της Βόρειας Μακεδονίας με την ΕΕ.
"Η χώρα σας έχει αποδείξει ότι αποτελεί έμπιστο σύμμαχο στο ΝΑΤΟ και σπουδαίο φίλο των ΗΠΑ.
Η ένταξη στην ΕΕ παραμένει κρίσιμο κοινό συμφέρον και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε μαζί με τους ευρωπαίους εταίρους μας τη διεξαγωγή της Διακυβερνητικής Διάσκεψης για τη Βόρεια Μακεδονία στη διάρκεια της γερμανικής προεδρίας" σημειώνει ο Philip Ricker στην επιστολή του αυτή.
Όπως προσθέτει ο ίδιος, οι ΗΠΑ κατανοούν τις προκλήσεις που σχετίζονται με την επίλυση περίπλοκων διαφωνιών, όμως επισημαίνει ότι η Βόρεια Μακεδονία έχει αποδείξει ότι δεν παρεκκλίνει, όταν είναι απαραίτητο, από την πρόθεση ολοκλήρωσης των απαραίτητων διαδικασιών για να διασφαλιστεί ευρύτερη ειρήνη και ευημερία για την ίδια και τους γείτονές της.
"Το αποδείξατε αυτό διασφαλίζοντας την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών και θέτοντας τα θεμέλια για ισχυρότερη φιλία με τη Βουλγαρία μέσω της Συνθήκης Φιλίας του 2017" αναφέρει ο κ. Ricek στην επιστολή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης