Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Κέντρα εστίασης μπορεί να «μπλοκάρουν» την είσοδο σε όσους δεν έχουν αποδείξεις εμβολιασμού

Βρετανία: Κέντρα εστίασης μπορεί να «μπλοκάρουν» την είσοδο σε όσους δεν έχουν αποδείξεις εμβολιασμού
Ο Zahawi (Υπουργός για το Εμβόλιο) δήλωσε ότι το στάτους εμβολιασμού ενός πολίτη κατά του κορωνοϊού, ενδέχεται να συμπεριλαμβάνεται σε μια τηλεφωνική εφαρμογή που θα ενημερώνει τους γιατρούς για την κατάσταση του εν λόγω προσώπου
Οι πολίτες που θα αρνηθούν εμβόλιο κατά του κορωνοϊού μπορεί να δουν την κανονική ζωή τους να περιορίζεται, καθώς τα εστιατόρια, τα μπαρ, οι κινηματογράφοι και οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα μπορούσαν να εμποδίσουν την είσοδο σε εκείνους που δεν έχουν αποδείξεις ότι έχουν εμβολιαστεί, δήλωσε εμμέσως ο νέος υπουργός για το Εμβόλιο, στη Βρετανία προκαλώντας αίσθηση.
Ερωτηθείς από το BBC εάν θα υπάρχει ένα διαβατήριο ανοσίας, o Nadhim Zahawi απάντησε ότι το στάτους εμβολιασμού ενός πολίτη κατά της Covid-19 ενδέχεται να συμπεριλαμβάνεται σε μια τηλεφωνική εφαρμογή που θα ενημερώνει τους γιατρούς για την κατάσταση του εν λόγω προσώπου.
«Όμως, επίσης, νομίζω ότι θα βρείτε πως εστιατόρια, μπαρ, κινηματογράφοι και άλλοι χώροι, αθλητικές εγκαταστάσεις θα χρησιμοποιήσουν πιθανόν αυτό το σύστημα, όπως θα έχουν κάνει με την εφαρμογή», είπε ο Zahawi στο BBC.
«Αυτού του είδους η πίεση θα ασκηθεί με δύο τρόπους: από τους παρόχους υπηρεσιών, που θα πουν ''κοίταξε, δείξε μας ότι έχεις εμβολιαστεί'', αλλά επίσης θα κάνουμε την τεχνολογία όσο το δυνατόν ευκολότερη και πιο προσβάσιμη».
Ερωτηθείς εάν ουσιαστικά θα καταστεί αδύνατο να κάνει κανείς ο,τιδήποτε χωρίς το εμβόλιο, ο Nadhim Zahawi απάντησε:
«Νομίζω ότι ο κόσμος πρέπει να αποφασίσει, όμως νομίζω ότι πιθανόν θα δείτε ότι πολλοί πάροχοι υπηρεσιών θα θέλουν να δεσμευτούν σε αυτό, όπως θα έχει γίνει με την εφαρμογή».
Ο Zahawi απέφυγε να δώσει κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία για την παρουσίαση ενός εμβολίου καθώς κανένα δεν έχει προς το παρόν εγκριθεί για δημόσια χρήση.
Το μήνυμα, τόνισε, θα πρέπει να είναι ότι ένα εμβόλιο είναι καλό για την κοινότητα και τη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης