Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Αμφιλεγόμενη παραμένει η λειτουργία των ξενοδοχείων στις γιορτές

Γερμανία: Αμφιλεγόμενη παραμένει η λειτουργία των ξενοδοχείων στις γιορτές
Η διαμονή σε ξενοδοχείο ανθρώπων που θα βρουν ευκαιρία τα Χριστούγεννα να συναντηθούν με τις οικογένειές τους παραμένει αμφιλεγόμενη λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού
Η διαμονή σε ξενοδοχείο ανθρώπων που θα βρουν ευκαιρία τα Χριστούγεννα να συναντηθούν με τις οικογένειές τους παραμένει αμφιλεγόμενη λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού.
Με τη Σαξονία, προστέθηκε σήμερα 30 Νοεμβρίου ακόμα ένα ομόσπονδο κρατίδιο το οποίο αποφάσισε να ανοίξει ξενοδοχεία και πανσιόν για όσους θελήσουν να επισκεφθούν τις οικογένειές τους κατά τη διάρκεια των διακοπών των εορτών.
Η Σαξονία όμως έχει το υψηλότερο ποσοστό νέων κρουσμάτων κορωνοϊού την εβδομάδα ανά 100.000 κατοίκους σε ομοσπονδιακό επίπεδο.
Επιπλέον, πέντε από τις δέκα πλέον πληγείσες περιοχές βρίσκονται εκεί.
Άλλα ομόσπονδα κρατίδια, όπως η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, το Σλέσβιχ-Χολστάιν και το Βερολίνο, είχαν ήδη λάβει παρόμοιες αποφάσεις για το άνοιγμα ξενοδοχείων.
Εκπρόσωπος της Γερουσίας του Βερολίνου υπερασπίστηκε την απόφαση.
«Οι επισκέψεις από συγγενείς δεν πρέπει να εξομοιωθούν με τα τουριστικά ταξίδια», τόνισε.
Η καγκελάριος Merkel, αντιθέτως, εξέφρασε ανησυχίες: Σε τηλεδιάσκεψη του προεδρείου του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος(CDU), είπε, σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), ότι «είναι αδύνατο να γίνει διάκριση μεταξύ τουριστικής και ιδιωτικής χρήσης των ξενοδοχείων».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης